Gündem denilen şey o kadar yoğun geçiyor ki tam bir konuya odaklanmışken başka bir şey çıkıyor ortaya! Örneğin bugünkü yazıda internete sansürden bahsedecekken TRT’nin dekolte kıyafeti yüzünden buz pateni yarışmalarını yayınlamayacağı kararı düştü gündeme! Haydi öyleyse bu konuyu yazının başlığına alalım ve Ocak ay’ında neler yaşanmış ve ben twitter hesabımda kısa kısa (twitter.com/velibayrak) nasıl yorumlamışım onlara bakalım:

***

Kayseri’de kaza oldu! Kaza yerine 3,5 saat sonra gidilmiş! Kazada donarak ölenler var! Faiz lobisi yok! Dış mihrak yok! 24 ölü net! Hala arka lastik kış mıydı değil miydi o tartışılıyor?

***

O değil de gecenin bir yarısında uyanıyor insan ve acaba yargı şu an kimin elindedir diye merak ediyor! Bir de keşke Yargı el değiştirirken canlı yayınlansa da izlesek!

***

Kahrolsun faşizm diyen çocuklar yargılanıyor bu ülkede! Lakin 17 yaşında ki Erdal Eren’in yaşını büyültüp idama gönderen faşistler maaşa bağlanıyor!

***

Soğan fiyatlarını da dış mihraklar mı yükseltti acaba? Soğan lobisi mi var bu ülkede? Geçen sene Kırıkkale'de dereye döktüğünüz soğanın kilosu 7 lira olmuş da!

***

Velev ki yargı, emniyet, polis vs. hep çetelerin elinde! Tamam da neden atama yapıp görev yerlerini değiştiriyorsunuz ki? Çetenin ataması mı olur?

***

Şu “el elden üstündür” sözünü hiç sevmiyorum. İçinde teslimiyetçi bir ruh var! Ne yapalım yani! El elden üstün diye oturup bekleyelim mi?

***

Saat kulesi ve taksi durağını bile Başbakanın katıldığı görkemli açılış törenleriyle yapan AKP hükümeti yardım yapacak ve gizli yapacak öyle mi?

***

Tamam, diyelim ki Cemaat çete! 17 Aralıkta da AKP’ye karşı operasyon! Anlaştık! Hadi öyleyse birazda yolsuzluğu konuşalım! Bakan çocuklarını, ayakkabı kutusunda ki parayı, ifade vermeyen Başbakanın oğlunu!

***

Metroda öpüşmek, kızlı erkekli aynı merdivende yürümek sizi ilgilendirecek ama tır'lar da ne olduğu kimseyi ilgilendirmeyecek öyle mi?

***

AKP karşıtı olmak neden Esat destekçiliği olsun ki! İnsan olan herkes işkenceye karşı durur. Hem nasıl Müslümanlıksa bu katliamlar hep “Allah-u Ekber” diye yapılıyor!

***

Türk ve Kürt halkları enine boyuna konuşarak barış istiyorlar! Lakin enine bir şey çıkmıyor da boyuna sorun çıkıyor.

***

Bir ülkede cinayetler “Faili Meçhul” başlığı adı altında kurulan komisyonlar tarafından araştırılıyorsa fail biliniyor ama kollanıyor demektir

***

Parayla Cem yapan Alevi Dedesi görmedim! Alışmışlar İmama maaş ödeyip lojman vermeye Dede'ye maaş vererek sorununu çözeceklerini sanıyorlar

***

Hüseyin Çelik "Allah'ın vasıflarını taşıyan lider" sözüne "dil sürçmesi" demiş! Tek kelime olsa neyse! Meğer adamın cümlelik dili sürçmüş!

***

Madem Cemaat sizin için bir çete, söyleyin polisinize halka değil çetelere saldırsın! Zira Turluçayırdaki Cami-Cemevi projesi Cemaatin işi.

***

Cemil Çiçek’in “Bağımsız mahkemeler öldü” demesi 40 yılını aldı! Oysa bunu her hangi bir solcuya sorsaydı 50 sene önce ona söylerdi!.

***

Cemil Çiçek 50 senedir parlamentoda! 50 sene sonra çıkmış "Bağımsız mahkemeler öldü" diyor! Denizler idam edilirken bağımsız mahkemeler yaşıyor muydu?

***

Noel baba iyi biri olsa bacadan değil kapıdan girerdi diyen bir Müftü vardı! Hayır, milletin parasını çalanlar bacadan değil kapıdan giriyor da!

***

Din öğretmeni "Bir Sünni, Alevi ile evlenirse çocuk ölür" demiş! Evlenmesine gerek yok ki! Polis zaten öldürüyor! Bakınız Gezi direnişlerine

***

Başbakan grup toplantısında “Operasyon Ak Parti'ye değil 76 milyona yapıldı” diyor! Tamam da bizim evimizde para sayma makinesi yok!

***

"Bu yolun asfaltını Belediyemiz dökmüştür" diye afiş asıyorlar! İyi de asfaltı Devlet Demir Yolları dökmüyor ki! Elbette siz dökeceksiniz!

***

Solun başına eski koymakla sol eskimez! Sol'un eskisi olmaz. Kişi eskiden solcuydum şimdi değilim diyorsa o hiçbir zaman solcu olmamıştır.