Erdoğan’ın ABD ziyareti ertelendi Erdoğan’ın ABD ziyareti ertelendi

Almanya’nın başkenti Berlin’de yaşayan İsrailliler, Filistin'e yönelik saldırıların durdurulması ve ateşkesin sağlanması talebiyle eylem düzenledi. Almanya Dışişleri Bakanlığının önünde toplanan eylemciler,  barışın hemen sağlanması ve Alman hükümetinin İsrail’e diplomatik çözüm için baskı yapmasını talep etti.

Eylemciler,  Almanca, İngilizce ve İbranice olmak üzere “İsrailliler barış için”, İsrailliler ateşkes için şimdi’, “Savaşı durdurun”, “Almanya, senin sessizliğin öldürüyor” ve “Herkes için insan hakları” yazılı dövizler taşıdı.  

Eylemci Nimrod Flaschenberg,  “Bugün burada Alman Dışişleri Bakanlığının önünde toplandık. Bunun artık bir dönüm noktası olması gerektiğini söylüyoruz. Bu noktada artık bir ateşkesin sağlanması gerekiyor. Böyle bir ateşkesin sağlanmasında Almanya önemli bir rol oynayabilir." açıklamasında bulundu. Flaschenberg, Filistinlilerin ölümlerine dair "Artık yeter. Bu kadar nefret, bu kadar suç, artık yeter. Buna artık bir son vermek gerekiyor. Diplomatik bir çözüm bulunması gerekiyor, rehinelerin, tutukluların serbest bırakılması konusunda bir anlaşmanın sağlanması gerekiyor."
şeklinde konuştu.