Geçtiğimiz günlerde "Cinsel Suçlarda Yasa Teklifi" TBMM'ye sunuldu ancak pornografik dili bir gelenek haline getiren medya ve basın, konuyu "Hadım Yasası" diyerek aslından uzaklaştıran bir haber yaptı.

Özelinde kadını koruyan bir önerge gibi dursa dahi topluma yönelik bir iyileştirmenin olduğu, fakat düzenlemede geçen bir ibarenin cımbızlanması sonucu kimsenin içeriğini bilmediği bir konu olarak kaldı;  haber "hadım" başlığında resmen patladı.

Tecavüz gündeme geldiği an amacını aşmış ve yersiz bir açıklama, bir ilahiyatçıdan geldi, kadının adı, tecavüzün yarattığı etki anılmadan konu islamofob yorumlara dönüştü. Bu haber de gündemde büyük etki yarattı. Televizyonlar konuk davet etti, gazeteler manşet yaptı, istifa davetleri geldi, gitti...

Tam 8 yıl önce, 13 yaşındayken 21-26-28 (aralarında asker, memur, öğretmen ve korucunun olduğu) erkeğin tecavüzüne uğrayan (2 kadın tarafından pazarlanan) N. Ç.'nin davasında "para kazanmak için fuhuş yaptı" ifadesi, karara dikkat kesilmiş olanların kanını dondurdu. Sanıklardan tutuklananlar olduğu gibi "beraat" edenler de var. Ceza indirimi alanlar var. Olayın 15 yaşından küçük kız çocuğunun uğradığı tecavüzler olmasına rağmen "fuhuş" olarak anılması var. Tecavüz eylemine, caydırma amaçlı ilaçla "hadım" önergesi sulandırılmışken, tecavüzcüye ceza indirimi yapan mahkemeler var. Boşuna "hadım cezasını" konuşanlar var; kadın fuhuş yaptı sayılınca, tecavüzcü erkeği kim tecavüzcü kabul edecek? Kullanılmayacak yasayı neyleyelim?

Hiç bir günah yapmadığı halde, üstelik eminim dekolte de giymediği halde, ortada tecavüze uğrayan bir kadın varken, dudaklarda ince biz söz; Ben hiç günah yapmadım!

Maalesef bu kadarla bitmiyor...

En iyi kadın ölü kadındır!

Geçtiğimiz günlerde bir kadın öldü. Sonrası ölü soyucuları, namus bekçileri; utanmadan, hayasızca, zalimce...

Defne Joy Foster, her bakımdan acı bir ölümdü, neredeyse bir taziye, bir rahmet dilenmeden geçiştirilen acı bir ölüm. Sonrası; DefneDevrimi!

Yok olmuyor, öyle olmuyor da böyle oluyor; dekolte giyince; tecavüz suçuna iştirak, olması gereken yer dışında bir yerde ölünce; su testisi, 13 yaşında tecavüze uğrayınca; fahişe...

Bilindik bir laf vardır; en iyi kadın ölü kadındır!

Yok öyle olmuyor, bu kez "iyi" olmak için kadının ölmesi bile yetmiyor. Ağzımda ince bir söz; iyilik kadını hiç bulmuyor!

- - - - - - -