Yazılı, görsel ve sosyal medyada başka herhangi bir hükümet dönemiyle mukayese edilemeyecek kadar sık karşılaşılan Başbakan’la öyle herhangi bir gazetecinin röportaj yapması, hele aklından geçenleri sorması çok kolay iş değil, zaten bu güne kadar da görülmüş bir hadise değil. Cuma Selamlığı’nda kendisini görenler var fakat orada da Cuma Alayı’nın engellerini aşmak pek mümkün değil. Bu durumda iki seçenek kalıyor, birincisi Başbakan’la röportaj yapacak kadar onun gözüne girmeyi başarmak ki bu koyla iş değil; zira uğruna, biati, ölümü göze alan insanlar var. İkincisi ise, Başbakan’ın gündemle ilişkili konu başlıkları hakkında yaptığı açıklamaları bir araya getirdikten sonra, uygun açıklamaya uygun soru bulmak. Bu yöntem hayali de olsa mümkün ve makul görünmekte. Ben bu yöntemi kullanmayı deneyeceğim.

17 Aralık’tan bu yana sürdürülen yolsuzluk operasyonu ile ilgili gelinen aşamayı nasıl değerlendiriyorsunuz?

- “Biz bu yola kefenimizle çıktık.”

Milyonlarla telaffuz edilen miktarda nakit paranın ayakkabı kutularında Halkbank Genel Müdürü’nün evinde bulunması, bu kadar yüklü miktarda paranın hangi yollarla elde edildiği sorusunu canlandırdı kamuoyunda, bu konuya ilişkin bir değerlendirmeniz var mı?

- “Bunun uluslar arası boyutu var.”

Bakan çocuklarının ve bazı bakanların adı rüşvet ve yolsuzlukla anılıyor, parti içinde adı geçen Bakanlara yönelik bir müdahaleniz olacak mı?

-  “ Helikopter kazasında şehit olan dört pilot subay ve astsubayımıza Allah’tan rahmet, yakınlarına, TSK’ya başsağlığı diliyorum”

17 Aralık operasyonunun ardından birçok emniyet mensubunun görev yerleri değiştirildi, aynı anda birçok ilde bu tarz ani değişikliklerin yapılması yolsuzluk operasyonuna engel olmak için yapılan değişiklikler olarak algılandı, doğru mu?

- “Bu süreç Gezi’nin devamıdır, Gezi’de yapamadıklarını bu yolla yapmaya çalışıyorlar.”

17 Aralık operasyonunun hemen ardında Adli Kolluk Yönetmeliğinin değiştirilmesi, Adalet Bakanı’nın HSYK’nın bildirisine “korsan” demesi ve sizin operasyonu yürüten savcılarla ilgili açıklamalarınız yargıya müdahale olarak yorumlanıyor, bu konuda ne diyeceksiniz?

- “Önemli olan bizim için milletçe üzüm yemek, bağcıyı dövmek değil”

Yapılan bu operasyonların Cemaatle-Hükümet arasında uzun süredir var olan bir gerginliğin geldiği son nokta değerlendirmesi yapılıyor, Hükümetle-Cemaat arasında bir çatışma var mı?

- “Devlet içinde gizlenmiş, paralel devlet olma hevesinde olan yapılar var.”

Ergenekon ve Balyoz Davalarını yürüten savcılara karşı tavrınız, yolsuzluk operasyonlarında kaynaklı olarak mı değişti?

- “Bedduaları sandığa gömeceğiz, benim milletim bu oyuna gelmez”

Son dönemde bir kısmı yolsuzluk iddialarına adı karışmış olanlarla birlikte 3 Bakan,4 vekil istifasını sundu, partide bir çatlak mı söz konusu?

- “İçimizdeki çürükleri temizledik”

Hatay’da silah yüklü olduğu gerekçesiyle durdurulan bir TIR da arama yapmak isteyen jandarmaya MİT mensuplarının izin vermediği iddia ediliyor. Silah yüklü TIR Suriye’deki muhaliflere mi silah taşıyordu, bu konuda güçlü iddialar var, konuda kamuoyunu rahatlatacak bir açıklama olacak mı?

- “CHP’nin Esed’e olan yakınlığını biliyoruz, hatta bazı milletvekilleri bu partiden özel olarak gidip kendisiyle görüştüler, fotoğraf çektirdiler.”

El Kaide dün, Irak’ın Felluce ve Ramadi kentlerinde devlet kurduğunu ilan etti, ABD, Rusya ve İran bu durumdan hoşnutsuzluklarını dile getirerek gerekirse Irak Devletine terörizmle savaş için askeri destekte bulunabileceklerini açıkladılar, Hükümet olarak siz de bir tavır koyacak mısınız?

- “Mısır’da sandıkla iktidara gelen halkın iradesinin Türkiye olarak arkasındayız.”

Son olarak, son dönemlerde gergin bir süreçten geçiyor Türkiye, neredeyse yaz boyunca devam eden Gezi Eylemleri, arkasından yolsuzluk operasyonları Türkiye’deki tansiyonu epeyce yükseltti, insanların akıllarında çeşitli soru işaretleri var, kamuoyunu rahatlatacak bir açıklama yapmayı düşünüyor musunuz?

- “Birileri sizi, özel olarak görevlendirmiş herhalde, ben öyle anlıyorum”

NOT: Başbakan’ı gıyaben konuşturma suçundan ceza almamak için şu notu düşmek zorundayım:)

Bu yazıdaki kişi ve konuşmalar tamamen hayal ürünüdür, gerçeklikle bir ilgisi yoktur.