Roboski yaylasında gazetecilere ve HDP Milletvekili Ferhat Encü’ye saldıran askerler için yapılan suç duyurusuna savcılık  ‘somut delil yok’ denilerek takipsizlik verdi.

Yayla yasaklarını ve yoğun askeri hareketliliği protesto etmek için eylem yapan Roboskililerin haber takibini yapabilmek icin gazeteci kimliğim ile 28 -29 haziran 2015 tarihinde Roboski’ye geçtim. Askerin cesitli nedenlerden dolayı eylem yapan Roboskili köylülere ve biz haber takibi için orada bulunan gazetecilere müdahalesi çok sert oldu.

Köylülere çok yoğun gaz ile müdahale edilirken, gazeteci olarak bulunduğum Roboski’de askerler bana da saldırarak haber yapma hakkımı engellemeye dönük üzerimde  baskı kurup; hakaret ettiler.Bu durum için savcılığa aynı günlerde suç duyurusunda bulunmuştum .Geçtiğimiz temmuz da şikayetçi olduğumuz dosya ‘soyut beyanları’mız karşısında ‘somut delil’ olmadığı gerekçesi ile bir yıl aradan sonra bugün takipsizlik kararı ile sonlandırıldı.

Bizim hakkımızda açılan suç duyurularına  karşı oldukça hızlı davranıp, çoğunlukta bizi cezalandırmayı yeğleyen  yargı, söz konusu asker ya da polis yeni kolluk güçleri olunca oldukça ağırdan aldığı yargılamalarda nerede ise cezasızlık genel bir durum haline geldi.

Barış için Aktivite Youtube kanalında askerin beni engellemesine ilişkin video var. Bu videonun  8.40- 9.40 arasını seyredin bakalım savcının ulaştığı sonuca ulaşabilecek misiniz? Savcı bizden daha nasıl bir somut delil istiyor anlamak güç…

Bu arada toptancı gibi hareket eden yargı, 28-29 haziran 2015 tarihinden haber takibi esnasında uğradığım askeri şiddet ve engelleme üzerine yaptığım suç duyurusu ile HDP milletvekili Ferhat Encu ve benim de dahil olduğum gazeteci heyetinin 07 Temmuz 2015 tarihinde Roboski’nin yaylasında yine asker’in bize saldırısı için yaptığımız suç duyurusunu birleştirmişti.

HDP ŞIRNAK MİLLETVEKİLİNİN TARTAKLANIP, GAZETECİLERE  HAKARET EDİLEN 7 TEMMUZ VARDI, ARTIK YOK…

Meral Geylani (Jinha ), Yannis V Yaylalı (Demokrat Haber ), Mahmut Oral (Cumhuriyet), Özgür Paksoy (Diha) ve Sevgili HDP milletvekili Ferhat Encü’nün de yanımızda olduğu bir heyet ile , 7 temmuz 2016 tarihin de Roboskililer ile asker arasındaki yaşanan gerginlik üzerine , Roboski’nin üst kısmında bulunan Şerit yaylasına gitmek üzere hareket ettik.

HDP milletvekili Ferhat Encu yaşanan gerginliği sona erdirmek için o bölgeye giderken bizde haber için milletvekiline eşlik ediyorduk. Biz halk ile buluşamadan asker önümüzü hiç bir uyarı yapmadan keserek, ateş açtı, gaz bombaları ve gerçek mermiler ile bize saldırdı. Biz kendimizi tanıtmaya çalışsak ta bu hiç bir işe yaramadı. Hem bize hakeret ettiler, hem haber yapmamızı engellediler.

HDP Şırnak milletvekili Ferhat Encü’yü askerin darp ettigi ve hakaret ettigi kamuoyunun da daha sonradan izlediği video kayıtları ile sabitken , Uludere savcısı iddalarimizi ‘soyut‘ bularak, ‘somut delil’ yok diyerek tam bir sene önce suç duyurusunda bulunduğumuz şikayetimize bugün takipsizlik kararı verdi.

Barış İçin Aktivite Youtube kanalında Askerin HDP milletvekili Ferhat Encü’ye alenen darbı ve hakareti iceren video açık ortada iken, görmek istemeyen gözler olunca ne yapsanız, ne gösterseniz kar etmiyor.