Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından sık sık gündeme getirilen “İdam cezasının yeniden yasalaşması” konusuna bir yorum da uzun yıllar İnsan Hakları Derneği yöneticiliği yapan Avukat Ercan Kanar’dan geldi.
 
“Günün birinde idam yasalaşırsa, bugün onu savunanlar da okkanın altına gidebilir” diyen Avukat Ercan Kanar, “Sur'da, Cizre'de, Varto'da özel güvenlik bölgelerinde insanlığa karşı suç işleyenler günün birinde idam istemiyle yargılanırlar” ifadelerini kullandı.
 
Ercan Kanar Demokrat Haber’deki köşesinde “Unutulmasın ki idam en çok insanlığa karşı suç işleyenler için ve faşizan kararnamelere imza atanlar için risk teşkil eder” diye yazdı.
 
Çıkarılan kanun hükmünde kararnamelerle Anayasa'nın 19 maddesinin çiğnendiğini öne süren Ercan Kanar, “Günün birinde bu kararnameleri imzalayanlar Anayasa'yı ihlalden yargılanabilirler” dedi.
 
Avukat Ercan Kanar sözlerini şöyle bitirdi: "Allah göstermesin, eğer idam yasallaşırsa idam istemiyle yargılanabilirler. Ama 'reis' ve ekibi bilin ki biz insan hakları savunucuları olarak geçmişte nasıl şiirden yargılanma gündeme geldiğinde buna karşı çıktıksak sizin de idamınıza karşı çıkarız.”
 
Ercan Kanar’ın yazısının tamamını buradan okuyabilirsiniz: http://www.demokrathaber.org/idam-en-cok-kimin-icin-risktir-makale,9244.html