Alman Yeşiller Partisi Eşbaşkanı Cem Özdemir, Almanya’da yaşayan halklara 16 Nisan referandumunda ‘HAYIR’ oyu verilmesi çağrısı yaptığı Almanca ve Türkçe bir video yayınladı.

16 Nisan’daki referandumda sadece Türkiye’nin geleceğinin oylanmayacağını söyleyerek başlayan Cem Özdemir, referandumun Almanya’daki barışçıl birlikte yaşamı da ilgilendirdiğini söyledi.

“Cumhurbaşkanı Erdoğan, kendisini bir ‘kurtarıcı’ gibi tanıtıyor ama gerçekte ise Avrupa ile bile çatışma arayışı içerisinde” diyen Özdemir, Almanya’da çifte vatandaşlığa ilişkin tartışmaların yeniden başladığını hatırlattı.

Özdemir, “Bundan daha kötüsü ise, Türkiye’de hakim olan korku iklimi buraya da ulaştı” dedi.

“Korkmayın, oy vermeye gidin. Biz Yeşiller olarak yanınızdayız” diyen Özdemir, bugüne kadar çağdaş ve demokratik bir Türkiye’nin Avrupa Birliği (AB) üyeliğinin yanında olduklarını ve bunun böyle olmaya devam edeceğini söyledi.

Özdemir, “Biz her zaman hür, ekonomik olarak güçlü, tüm vatadanşları için var olan bir Türkiye istedi. Sünni olsun, Alevi olsun; Türk, Kürt, Ermeni, ne olursa olsun. Erdoğan’a karşı veya taraf olsun, tüm dünyada saygı duyulan güçlü bir Türkiye arzu ettik. Bu sadece demokrasi, insan haklarına saygı, düşünce ve basın özgürlüğüyle mümkün” diye konuştu. Özdemir, mesajını, “Lütfen Erdoğan’ın anayasa değişikliğine ‘HAYIR’ deyin. Türkiye’nin geleceğine, Türkiye ve Avrupa’da barış içinde birlikte yaşamaya destek verin” çağrısıyla bitirdi.