CHP milletvekili Fikri Sağlar, CHP’nin dokunulmazlıkların kaldırılması hakkındaki kararına karşı çıktığı için partiden atılmakla tehdit edildiğini söyledi.

110 CHP’li vekilin karara karşı çıktığını ve Anayasa Mahkemesi’ne başvuracağını söylediğini aktaran Sağlar, “Bize dediler ki ‘Bunu yaparsanız sizi partiden atarız.’ Bunun için diyorum ki Meclis’in o gün kapanmasına fiilen karar verildi” dedi.

‘SOKAĞA ÇIKMAYIN UYARISI YANLIŞ’

Gazete Duvar'da yer alan habere göre, CHP Mersin Milletvekili Fikri Sağlar, Özgürüz’ün canlı yayınına katıldı. Gazeteci Hayko Bağdat’ın sorularını yanıtlayan Sağlar, partisinin referandum sonrasındaki tutumunu eleştirdi.

CHP Parti Meclisi toplantısının ardından eleştiriler geldiğini belirten Sağlar, “Ama buna rağmen başta Kılıçdaroğlu olmak üzere sokağa çıkılmaması uyarıları yapıldı. Bu bana göre yanlış” diye konuştu.

‘PARTİ İÇİNDE ELEŞTİRİLER YÜKSELDİ’

CHP içindeki eleştirilerin sadece Üsküdar Gençlik Kolları’ndan yapılmadığını kaydeden Fikri Sağlar, “Bir çok yerden hatta Gençlik Kolları Genel Merkezi’nde benzer sesler yükseldi. Çok haklı bir durum bu. Şu noktaya dikkat çekmek istiyorum aslında Türkiye’de rejim değişti, sayın genel başkana da bunu söyledim. Türkiye parlamenter sistemden ‘tek adam’ rejimine dönüştü” dedi.
Kesin sonuçların açıklanmasının ardından yargıyla ilgili değişikliklerin yapılacağını hatırlatan Sağlar, “HSYK değişiyor. HSYK atanacakları kendisi belirliyor. Bu ne demektir, bütün mahkemeleri eline geçiriyor demektir” ifadelerini kullandı.

‘PARLAMENTOYU BİZ FESHETTİK’

Dokunulmazlıkların kaldırılması konusunda partisinin politikasını eleştiren Sağlar, “‘Parlamentoda kalmaya devam edelim’ deniyor, hangi parlamento? Parlamento kalmadı ki! Biz parlamentoyu dokunulmazlıkların kaldırılmasına destek verdiğimizde feshettik zaten” diye konuştu.