İstanbul Beyoğlu’nda Suriye uyruklu trans kadın kaldığı otel odasında ölü bulundu.

Aslı Alpar'ın kaosgl.org'da yer alan haberine göre Otel çalışanları, odada biri trans, iki kişinin kaldığını ve kendilerinin duydukları sesler üzerine kontrol ettikleri odada, trans kadını boğazı kesilmiş bir halde bulduklarını söyledi. 

Öldürülen trans kadının katil zanlısı ise Bursa'da yakalandı.

2007 yılından bugüne mülteciler üzerine çalışan Kaos GL Derneği’nin “Türkiye'deki LGBTİ Mültecilerin İnsan Haklarını Geliştirmek” programının asistanı Sengül Kılınç, LGBTİ mültecilerin her türlü şiddetin hedefi olduğunu ifade etti.

Mültecilerle birlikte çalışan sivil toplum kurumlarının LGBTİ mültecileri de içeren politika ve çözümler üretmesi gerektiğine dikkat çeken Kılıç, “Alanda çalışan kurumların mülteciliğin salt ‘heteroseksüel, natrans kadın ve çocuk’ imgesiyle müsemma homojen bir kimlik olmadığını; LGBTİ mültecilerin varlığını ve sığınma ülkesinde korunmaya erişirken özel ihtiyaçlarını tekrar ve tekrar vurgulamak gerekiyor” ifadelerini kullandı.

Programın sosyal hizmet uzmanı Koray Arkadaş ise bu cinayetin, cezasızlığın, adaletsizliğin ve ihmalkarlığın sonucunda gerçekleştiğini kaydetti.

Arkadaş, “Mağdur LGBTİ ve mülteci olduğunda cezasızlık kültürü katmanlaşıyor ve var olan transfobiyi güçlendiriyor. Başta trans kadınlar olmak üzere bu ülkede yaşayan Türkiyeli ve mülteci LGBTİ'ler neredeyse her gün ölüm tehdidi alıyor. Somut adımlar atılmadığı sürece LGBTİ'lerin yaşamları ellerinden alınmaya devam edecek” dedi.