"Afrin operasyonu" ve "OHAL'in uzatılması" gündemiyle yılın ilk Milli Güvenlik Kurulu (MGK) toplantısı yapıldı. Ardından 5 maddelik bildiri yayımlandı. MGK OHAL'in uzatılması yönünde tavsiye kararı aldı.

MGK toplantısı bugün saat 15.20'de Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında toplandı. MGK’nın gündeminde “Afrin operasyonu” ve “OHAL'in uzatılması” vardı.

Kritik toplantı saat 19:40'da sona erdi. Toplantı yaklaşık 4.5 saat sürdü.

OHAL'İN UZATILMASI TAVSİYESİ

Toplantının ardından 5 maddelik MGK bildirisi açıklandı.

Milli Güvenlik Kurulunda, hükümete olağanüstü halin uzatılması tavsiyesinde bulunulması kararlaştırıldı.

'TERÖR KORİDORU OLUŞTURULMASINA İZİN VERİLMEYECEK'

Açıklamada "Türkiye'nin, sınırlarının hemen yanı başında bir terör koridoru oluşturulmasına ve bir terörist ordusu kurulmasına izin vermeyeceği, bu konuda gereken her türlü tedbirin alınacağı belirtilmiştir” ifadeleri yer aldı.

ABD'YE ÇAĞRI

Bildiride ABD'ye adı geçmeden şu çağrıda bulunuldu:

"Terör örgütlerinin ülkemize yönelik açık tehdidi söz konusu iken NATO çatısı altında ve ikili ilişkilerimizde müttefikimiz olan bir devletin, güvenliğimizi dikkate almadan teröristleri ortak ilan edip silahlandırması üzüntüyle karşılanmıştır. Suriye'de DEAŞ ile fiili mücadelenin büyük ölçüde tamamlanmış olması sebebiyle PKK/PYD-YPG terör örgütüne verilen silah, araç ve gereçlerin gecikmesizin toplanması gerektiği kuvvetle vurgulanmıştır."

BAKANLAR KURULU BAŞLADI

Cumhurbaşkanı Erdoğan başkanlığındaki Bakanlar Kurulu toplantısı başladı.

Bakanlar Kurulu, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında toplandı.

Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde gerçekleştirilen toplantı, saat 20.30'da başladı.