Başkanlık sistemi referandumunda "hayır" diyeceğini açıklayan oyuncu Meltem Cumbul, hayır deme nedenini Twitter hesabından madde madde açıkladı.

Cumbul'un sosyal medya üzerinden 11 maddede açıkladığı gerekçeleri şöyle:

#HAYIR demezseniz ne olacak? Tek adam her şey olacak.Başkan seçilecek kişi hem hükümet, hem Meclis, hem de mahkeme olacak.

#HAYIR demezseniz ne olacak? Başkan olan kişi aynı zamanda bir partinin genel başkanı olacak. Ve senin hiç oy vermediğin bir parti olacak.

#HAYIR demezseniz ne olacak? Seçtiğin milletvekillerinin hiçbir hükmü kalmayacak. Sözünü kimse dinlemeyecek.

#HAYIR demezseniz ne olacak? Başbakan olmayacak.Bakanlar sadece Başkana karşı sorumlu olacak,Meclise karşı sorumlu olmayacak.

#HAYIR demezseniz ne olacak? Seçtiğin milletvekillerinin hiçbir hükmü kalmayacak.Sözünü kimse dinlemeyecek.

#HAYIR demezseniz ne olacak? Başkan kendini ve bakanlarını mahkemeye çıkarma girişiminde bulunan meclisi fesih edebilecek.

#HAYIR demezseniz ne olacak? Asgari ücreti,maaşları,işçi-memur alımlarını,dernek,sendika kurulma ve kapatılmasını tek adam belirleyecek.

#HAYIR demezseniz ne olacak? Devlet parti devleti olacak. Başkan senin partinden değilse devlet kapısında yerin olmayacak.

#HAYIR demezseniz ne olacak? Başkan isterse devlet kurumlarını bölgelere ayırarak ülkenin bölünmesine neden olabilecek

CUMBUL'DAN "ERDOĞAN DETERJAN REKLAMI" PAYLAŞIMI 

Cumbul, gerekçelerini açıkladıktan sonra yine Twitter hesabından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile ilgili bir video paylaştı. Videoda; Alman WDR kanalında 'Mitternachtsspitzen' isimli kabare ve komedi programında Erdoğan, Putin ve Trump isimli temizlik malzemeleri tanıtılıyor. 'Erdoğan' isimli temizlik malzemesinin her şeyi temizlediği anlatılıyor.

Trump isimli ürün için ise "Beyin yumuşatıcısı" olarak tanıtılıyor. 'Üstat Putin' isimli malzemenin ise kendi ülkesi dışındaki yerleri de temizleyebildiği belirtiliyor. Cumbul, paylaştığı videoyu kısa süre sonra kaldırdı.