Çevreyolu refüjüne sarı ve kırmızı lale eken Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü, yeşil, sarı, kırmızı görüntünün ortaya çıkması üzerine sarı lalelerin biçildiği iddia edildi. 

dihaber'de yer alan haber şöyle:

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın referandum çalışmaları kapsamında 1 Nisan’da Diyarbakır’da düzenlediği miting öncesi, Çevreyolu üzerindeki refüjlere kırmızı ve sarı laleler eken Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Park ve Bahçeler Daire Başkanlığı, sarı laleleri biçti. Seyrantepe kavşağından Şeyh Said Meydanı’na (Dağkapı Meydanı) uzanan refüjde, yeşil-sarı-kırmızı renklerin ortaya çıkması üzerine sarı lalelerin uçlarından kesildiği görüldü.

Konuya ilişkin aranan Park ve Bahçeler Daire Başkanlığı’ndan bir görevli, diğer lalelere bir şey olmamasına rağmen, "Yağan yağmurdan dolayı çiçekler dökülmüş olabilir. Belediyenin bir uygulaması değil. Çiçeği dökülmeyen diğer laleler ise sonradan ekilmiş olabilir" şeklinde cevap verdi.

Belediyenin bu uygulaması 1990'lı yıllarda bölge kentlerinde trafik ışıklarında yeşilin yerine mavinin konulmasını hatırlattı.