Şırnak’ta 27 Mayıs günü devlet güvenlik güçleri tarafından gözaltına alınan ancak gözaltına alınması kabul edilmeyen DBP Şırnak İl Yöneticisi Hurşit Külter'in gözaltısına tanıklık edenler DİHA’ya konuştu.

Tanıkların anlatımına göre; Külter, 27 Mayıs akşamı özel harekatçılar tarafından gözaltına alındıktan sonra zırhlı araca bindirilerek Şırnak Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı Gümüştepe Özel Harekat Şube Müdürlüğü'ne götürüldü.

Külter'in Bahçelievler Mahallesi'nde gözaltına alındığını gördüğünü belirten bir tanık, kendisinin de gözaltına alınmamak için saklandığını, Külter'in ise silah dipçikleriye işkence edildikten sonra zırhlı araca bindirildiğini söyledi. 

27 Mayıs günü akşam saatlerinde Şırnak-Uludere yolu üzerinde nöbet tutan bir korucu ise özel harekatçıların gözaltına alıp işkence ettikleri bir kişi ile bölgeye geldiğini, yol üzerinde kurulan seyyar kontrol noktalarındaki özel harekatçılarla bir süre konuştuktan sonra Gümüştepe'ye gittiklerini ifade etti. 

Araçta işkence edilmiş olan kişiyi gördüğünü iddia eden korucu, sosyal medyada fotoğrafları gördükten sonra söz konusu kişinin Hurşit Külter olduğuna emin olduğunu söyledi. 

Külter'in sorgu ve işkence merkezi olarak kullanıldığı iddia edilen Gümüştepe Özel Harekat Şube Müdürlüğü'nde tutulduğuna dair iddialar daha önce de gündeme gelmişti.