Kobanili çocuklara oyuncak, kitap, erzak götürmek isterken, Urfa’nın Suruç İlçesinde bulunan Amara Kültür Merkezi’nde 33 kişinin hayatını kaybettiği IŞİD’in gerçekleştirdiği bombalı saldırıdan yaralı olarak kurtulan gençler ve çeşitli siyasi oluşumlar çadırlarda yaşamak zorunda kalan halkla dayanışmak için Şırnak’a gidecek.
 
Aralarında AKA-DER, ESP, SGDF, BİRLEŞİK HAZİRAN HAREKETİ, HALKEVLERİ, SYKP, TÖPG ve Siyaset Meclisi'nin de yer aldığı siyasi oluşumlar operasyonlarda yıkılan ve halkın çadırlarda yaşam mücadelesi verdiği Şırnak’la dayanışmak için ihtiyaç topluyor.


 
Suruç Yaralıları ve Tanıkları Platformu yaptığı açıklamada şöyle dedi:
 
"Kış geliyor! Şırnak halkının kışlık ihtiyaçlarının acil olarak karşılanması gerekiyor. Şırnak'ta 3 bin insan çadırlarda yaşıyor ve Şırnak halkını çetin bir kış bekliyor. “Dün Kobeni’de olduğu gibi bugün de Şırnak ile dayanışma” sloganıyla başlattığımız kampanya çerçevesinde Bağcılar’daki Med Kültür Merkezi, Taksim’deki Mezopotamya Kültür Merkezi (MKM), Kadıköy’deki AKA-DER ve BEKSAV’da topladığımız yardım malzemelerini Şırnak'a ulaştıracağız."


 
Suruç Yaralıları ve Tanıkları Platformu, kampanyanın Kasım ayı sonuna kadar devam edeceğini belirterek, 24 Ekim 2016 Pazartesi günü saat 20.00'de dayanışmayı büyütmek için tüm sosyal medya platformlarında başlatacakları #ŞırnakiçinElele hashtag çalışmasına destek vermeye çağırdı.
 
(Mehmet Lütfü Özdemir / Demokrat Haber)