Psikolog Mevlüt Ülgen'in sunduğu katılımcıların "gönül gözü" ve "can kulağına" seslenen; oyun, canlandırma ve uygulamalarla eğlenceli hale getirilen “Etkili İletişim Becerileri Semineri” ilgi ve beğeni ile izlendi.

29 Aralık 2017 Cuma günü, İzmir Dr. Suat Seren Göğüs Hastalıkları ve Cerrahisi Eğitim ve Araştırma Hastanesi Eğitim Programı çerçevesinde, Hastane Konferans Salonunda yapılan Kişilerarası İletişim semineri alışılagelmiş eğitimlerin dışında gerçekleştirildi. Hastane yöneticisi Dr. Enver Yalnız'ın da katıldığı eğitim selamlaşma ritüellerinin yer aldığı kod açma oyunu ile başladı. Oyunla başlayan eğitime Hemşire Fatma Akın ve Sosyal Hizmet Uzmanı Melek Aykaç dinlemenin öneminin vurgulandığı, dinlememe/ umursamama, sen dili /ben dili ve iletişimde ilk dakikanın öneminin işlendiği olumlu ve olumsuz örneklerin canlandırıldığı rol oyunlarla eşlik etti. Eğitimde hastalarla yaşanan iletişimden örneklerin yanı sıra, aile ve sosyal yaşamdan örnekler sunuldu.

Hastanede hastalarla yaşanan iletişim sorunlarını en aza indirme, hasta ile sağlık çalışanı iletişiminin kalite ve etkinliğini artırma, çatışma ve gerginlik ortamını ortadan kaldırma amaçlı yapılan; hekim, hemşire ve sağlık personelinin katıldığı eğitimde kişilerarası iletişim sunumunda etkili iletişim ögeleri, beden dili, dinleme, empati, iletişimde bireylerin kendini doğru ifade etmesi (sen dili / ben dili) ve iletişim engelleri konuları ele alındı.