Ermenistan’ın başkenti Yerevan’da silahlı bir grup polis karargâhına baskın düzenledi. Yerevan kent merkezine yakın olan Erebuni semtindeki polis karargâhına saldırı düzenleyen grup, içerde bulunan polisleri rehin aldı.

Ermenistan Milli Güvenlik Servisi, baskın düzenlenen polis karakolundaki polislerin rehin alındığını doğrularken, baskını gerçekleştiren kişilerin müzakere yoluyla teslim olmaları yönünde girişimde bulunduklarını ve güvenlik önlemi aldıklarını duyurdu.

Yerevan merkezli Aravot (Sabah) gazetesinin haberine göre baskın sırasında bir polis yaşamını yitirirken, olayda iki polisin de yaralandığı açıklandı.  

Araştırmacı Gazeteciler Merkezi hetq.am’nin haberine göre, karargâhın bulunduğu Erebuni semtine giden yollar polis tarafından trafiğe kapatıldı.

Baskını düzenleyen silahlı kişilerin amacının Ermenistan’da muhalefet liderlerinden biri olarak gösterilen Jirayr Sefilyan’ın derhal serbest bırakılması olduğu belirtiliyor.

Milli Güvenlik Servisi, baskına ilişkin olarak yayımladığı ikinci duyuruda, Sefilyan’ın yaklaşık bir buçuk ay önce “yasadışı bir şekilde silah temin etmek, silah transfer etmek ve silah bulundurmak” suçlamasıyla gözaltına alınarak tutuklandığını hatırlattı.

Azatutyun (Özgürlük) Radyosu’nun haberine göre, Ermenistanlı muhalefet milletvekili Nikol Paşinyan Erebuni polis karargâhını ziyaret ederek baskın düzenleyen kişilerle görüştü.

Ermenistan’daki muhalif hareketlerden biri olan ‘Kurucu Meclis’ üyesi Varujan Avedisyan ve Pavel Manukyan ile görüşme yaptıklarını ifade eden muhalefet milletvekili Paşinyan, karargâhta sekiz polisin rehin olduğunu, sağlık durumu kötüleşen bir polisin ise baskını düzenleyen kişiler tarafından serbest bırakıldığını söyledi. (Demokrat Haber)