BM İnsan Hakları Yüksek Komiserliği Sözcüsü Ravina Shamdasani, gözaltına alınan HDP'li vekilleri de hatırlatarak 15 Temmuz sonrası yaşanan süreçle ilgili olarak "Türkiye kabul edilebilir seviyenin ötesine geçebilir" değerlendirmesinde bulundu.

Sputnik'te yer alan habere göre, BM İnsan Hakları Ofisi, 15 Temmuz'daki darbe girişiminden bu yana Türkiye'de 110 binden fazla kişinin gözaltına alınması veya görevden uzaklaştırılması ile bugün HDP'li milletvekillerine yönelik gözaltı ve tutuklamaların 'kabul edilebilirin ötesine' geçiyor olabileceğini açıkladı.

BM İnsan Hakları Yüksek Komiserliği Sözcüsü Shamdasani, İsviçre'nin Cenevre kentinde yaptığı basın toplantısında, darbe girişiminin ardından OHAL ilan edilmesinin ardından uluslararası sözleşmelerin bazı maddelerinin askıya alındığının açıklandığını da hatırlattı ve "…Ancak yetkililerin attıkları adımların kabul edilebilirin ötesine geçmiş olabileceğinden endişe duyuyoruz" dedi.

HDP eş başkanları Selahattin Demirtaş ve Figen Yüksekdağ ile partinin dokuz milletvekili gece polis baskınıyla gözaltına alınmıştı.