15 Temmuz’daki darbe girişiminin engellenmesi sonrasında kamu kurumlarında yürütülen “açığa alma” dalgası TRT’ye de ulaştı. Sayısı net olarak bilinmemekle birlikte 300’den fazla kişi açığa alındı, bunlardan bir kısmı da gözaltına alındı.

Ancak, açığa alınanlardan bazıları kamuoyunda sol görüşlü olarak bilinen insanlar. Bunlardan biri de TRT çalışanlarından gazeteci Mehmet Demir.
Mehmet Demir’in açığa alınmasını gazeteci İsmail Saymaz Twitter’dan “TRT'de çalışan KESK HABER-SEN yöneticilerinden olan arkadaşımız Mehmet Demir, FETÖ'cü diye açığa alınmış. Böyle saçmalık görmedim” yazarak duyurdu.

“OHAL BÖYLE BİR ŞEY!”

Sınır Tanımayan Gazeteciler (RSF) Türkiye Temsilcisi olan ve geçtiğimiz günlerde Özgür Gümdem’le dayanışma nöbeti tuttuğu için tutuklanıp bırakılan Erol Önderoğlu da, “17 yıllık TRT çalışanı @HABERSEN yöneticisi arkadaşımız Mehmet Demir, "FETÖcülük"ten açığa alındı. Şaşırmadık, #OHAL böyle bir şey!” diye yazdı.

KESK’e bağlı Haber-Sen Merkez Yönetim Kurulu da yaptığı açıklamada “Sendikamızın TRT’de cemaat kadrolaşmasına karşı verdiği mücadele sadece TRT yöneticileri tarafından değil tüm kamuoyunca da bilinmektedir” diyerek, Mehmet Demir’in de sendikanın TRT’deki örgütlenme sürecinde çekirdek kadroyu oluşturanlardan biri olduğunu belirtti.

“Mehmet Demir’in politik alandaki mücadelesinin en önemli noktalarından birisi darbelere karşı mücadeledir” diyen Haber-Sen Merkez Yönetim Kurulu “On binlerce kişinin hiçbir hukuki gerekçe ileri sürülmeden, hukukun en temel ilkeleri yok sayılarak bir anda açığa alınması kabul edilemez” dedi. (MG / Demokrat Haber)