İngiltere’de yaptığı temaslar sonrası gazetecilerle sohbet eden Başbakan Tayyip Erdoğan, son günlerde BDP tarafından başlatılan ‘sivil itaatsizlik’ eylemlerinde ortaya konan dört talebin kabul edilerek seçime kadar hayata geçirileceğini, seçimden önce de PKK tarafından silah bırakma kararı alınacağını, Barzani ile yaptıkları görüşmede silah bırakacak PKK militanlarının geçiş süreci çerçevesinde 4 yıl Erbil ve çevre kentlerde normal yaşama katılmalarının konuşulduğunu açıkladı.

PKK tarafından silah bırakılmasıyla birlikte Abdullah Öcalan’ın hapishane koşullarında da bazı iyileştirmeler olacağını söyleyen Erdoğan, ancak 4 yıldan önce af tartışmasının kesinlikle gündeme gelmeyeceğinin altını çizdi.

4 yıllık bir “geçiş ve barış zeminini güçlendirme dönemi” yaşanacağını belirten Erdoğan, uzun zamandır herkesin kafasında “Demokratik açılıma ne oldu?” sorusunun var olduğunu bildiğini, çeşitli kesimlerle yürüttükleri görüşmeler neticesinde çalışmaları basına yansıtmadan yürütmeye karar verdiklerini belirtti. Yeni bir Habur yol kazası yaşamak istemedikleri için son ana kadar hiçbir renk vermediklerini belirten Erdoğan, bu süreçte devlet temsilcilerinin Öcalan’la da barışa katkı vermesi için bazı görüşmeler yürüttüğünü belirtti. Ancak bunun “devlet pazarlık mı yaptı, taviz mi verdi” şeklinde değerlendirilmemesini isteyen Erdoğan, “bu bir barış açılımıdır, artık daha fazla analar gözyaşı dökmesin” dedi.

Değerli Demokrat Haber okurları, her ne kadar bugün 1 Nisan olsa da, yukarıda yazılanların bir gün gerçekleşeceğine, ülkemizde barışın sağlanacağına, eşitlik ve kardeşliğin hakim olacağına inanıyoruz.

ZUHURAT HABER :))))