Erdoğan, bakanlıkların yeniden yapılandırılmasına ilişkin, parti genel merkezinde basın toplantısı düzenledi.

Yeni Bakanlar Kurulu'nun Başbakan dahil 25 üyeden oluştuğunu, yeni yapıda, 4 adet başbakan yardımcılığı ve 20 adet de icracı bakanlık bulunduğunu söyleyen Erdoğan, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı, Avrupa Birliği Bakanlığı, Ekonomi Bakanlığı, Gençlik ve Spor Bakanlığı, Gümrük ve Ticaret Bakanlığı, Kalkınma Bakanlığı olmak üzere 6 yeni bakanlık kurulacağını bildirdi.

Zuhurat Haber muhabirinin, “Seçimlerin yapılmasına dört gün kalmışken, halk iradesi açığa çıkmamışken, seçim sonucunun ne olacağı belli değilken bakanlıkları yeniden yapılandırmanız etik mi?” şeklindeki sorusu, Başbakan’a yeni açıklamalar yaptırdı.

Başbakan Erdoğan, “Sayın basın mensupları, her seçim ülkemiz için yüksek maliyetlere yol açıyor. Biz kendi araştırma şirketlerimize kamuoyu yoklamaları yaptırdık. Seçimlerin sonucunu ve kimin ne kadar milletvekili çıkaracağını belirledik. O nedenle cumartesi günü yeni bir açıklama yaparak seçimlerin sonucunu tüm kamuoyuna demokratik bir şekilde duyuracağız. Böylece seçimler için vakit ve nakit kaybını da önlemiş olacağız” dedi.

Başbakan Erdoğan, BDP’lilerin Zerdüşt, CHP’lilerin Alevi, MHP’lilerin Şaman olduklarını, kendilerinin tüm Müslümanların oylarına talip olduklarını sözlerine ekledi.

ZUHURAT HABER :)))