Yaklaşan seçimler öncesi Bülent Arınç’ın ‘Hayat seksten ve alkolden ibaret değildir’ açıklaması AKP’de gelişmekte olan siyasi ayrışmanın sinyallerini vermişti.

Geçtiğimiz günlerde ‘alkol’ tartışmaları gündemdeyken Başbakan Erdoğan’ın ‘Tıksırıncaya kadar içiyorlar’ açıklamasından sonra onu destekler gibi görünen Bülent Arınç’ın ‘Hayat seksten ve alkolden ibaret değildir’ açıklaması partide görüş ayrılıklarının işaretlerini verdi. 

Parti kulislerinden gelen bilgiye göre Arınç’ı bu açıklamasından sonra arayan Erdoğan ‘Neden seksi karıştırıyorsun’ diye uyarıda bulundu. Ertuğrul Günay ‘Aslında Arınç öyle demek istemedi’ diye demeç verecekken partililer Günay’ı son anda durdurdu.

Başbakan Erdoğan’ın her fırsatta dile getirdiği ‘En az 3 çocuk yapın’ politikasıyla Arınç’ın ‘Hayat seksten ibaret değildir’ çıkışının toplumda kafa karışıklığına sebebiyet vereceğinden ve seçimlerde bunun oylara yansımasından korkan AKP yönetimi gizli bir toplantı yaparak bu konuyu çözmeye çalışıyor.

AKP’ye yakın kaynaklara göre Milli Eğitim Bakanlığı’nın ders kitaplarında değişikliğe giderek ‘Çocukları leylekler getirir’ teorisini işleyerek, bu konuya bir çözüm getirme gayretinde olduğu belirtildi.

ZUHURAT HABER :)))))