Savunma Bakanı Fikri Işık, 15 Temmuz darbe girişimi sonrası Türk Silahlı Kuvvetleri'nin (TSK) yapısında değişikliğe gidileceğini açıkladı.

AHaber'e konuşan Milli Savunma Bakanı Fikri Işık, TSK'de gidilen yeni yapılanmaya ilişkin verdiği bilgilere göre; Genelkurmay Başkanlığı Cumhurbaşkanı'na, kuvvet komutanlıkları ise Milli Savunma Bakanlığı'na bağlanacak. Milli Savunma Bakanlığı tümüyle sivilleşecek. Askeri liseler kapatılacak. Zorunlu askerlik süresi kısaltılacak.

Bakan Işık, “Bir süre önce başlayan profesyonel askerlik ilerleyen dönemde yaygınlaşacak. Zorunlu askerlik süresi kademeli olarak kısaltılacak. Asker azalımı jandarmadan başlayacak” dedi.

Askeri liselerin kapatılacağını açıklayan Fikri Işık, “Harp okulları devam edecek. İmam Hatip ve meslek liseleri dahil tüm lise mezunları harp okuluna girebilecek” dedi.

Gündüz yaptığı konuşmada askeri okul sınavlarında soruların çalındığını belirten Bakan'ın konuya ilişkin yeni açıklaması şöyle: “Örgütün (FETÖ) kurmaylık sınavlarına da müdahale ettiği ortaya çıkmıştı. Bu nedenle kurmaylık da tümüyle kaldırılacak. Terfilerde liyakat esasına geçilecek. Sınıf subaylarından generallik terfiler daha da artacak.”