Sizin tarihiniz utanç verici bir geçmiş, bu tarihi geleceğe taşımak içinde her şeyi yapıyorsunuz. Hiç mi doğru bir şey yapmayacaksınız? Ne yaparsanız yapın doğrular yani biz kazanacağız

Bu gün yaptıklarınıza baktığımızda referandum sürecine yaklaşımınız sizin geçmiş kirli tarihinizin aynası gibi olduğunu görüyoruz. Anlaşılan o ki korkutma ile, tehdit ile, cebir ve binbir hile ile referandumu kazanacağınızı düşünüyorsunuz.

Bu yüzden nerede bir #Hayır potansiyeli varsa orada sizin her türlü hileniz ve şantajınız ile karşı karşıya kalacağımızı biliyoruz. Bugün yaşadığımız köyde sizin yaptıklarınıza gönülden bağlı olan bir gurup yasaları hiçe sayan korucularınızın ve askerlerinizin bize ulaşabilmek ve kötülük yapabilmek için köylülerimize yaptığı baskı, şantaj ve tehdit bu yüzden.

Buradan bir kere daha size hodri meydan diyoruz. Yaşadığımız köyden bizi ancak ya içeriye(hapishane) alarak ya da nasıl olacaksa bizim burada oturmamız sakıncalıdır diye mahkemeden ya da valilikten bir karar getirirseniz bu köyden çıkarabilirsiniz, onun dışında sizin hile ve tehditlerinize boyun eğmeyeceğimizi buradan ilan ediyoruz. Yaşadığımız köye kendi irademizle geldik, buradan ancak kendi isteğimizle çıkarız.

KÖYLÜLERİMİZE AÇIK ÇAĞRI

Roboski ve Bejuh (Gülyazı) köylülerine buradan açıkça çağrı yapıyoruz. Asker ya da korucu ellerinde herhangi bir resmi çağrı ya da tebligat olmaksızın bizim için 'bunları evinizden çıkaracaksınız, bunlara ev vermeyeceksiniz, bunlara ev veren olursa silahlarını (korucu silahı)alırız' diyorsa bunu söyleyen kişi ya da kişiler kim olursa olsun hukuk dışına çıkmış, suç işlemiş demektir.

Bize karşı direkt bir şey yapamayan bu kesim, sizleri tehdit ve şantaj İle korkutmak sureti ile bizleri köyde oturamaz durumu getirmek istiyorlar. Biz biliyoruz ki köylülerimiz her zaman bizim yanımızda oldu, olmaya da devam edecek. Sakın ola bu şekilde kanunsuz yollara başvurarak bizlere ulaşmak isteyenlerin sizleri korkutmasına izin vermeyin, bu kesim hakkında çok yakında suç duyurusunda bulunacağız.

Zorbalığa ve tehditlere gelince, bunların hesabını yargı önünde bir bir verecekler. En azından bizim nerede ise her ay uğramak zorunda kaldığımız o adliye koridorlarına onları getireceğiz, ant olsun ki bunu yapacağız. Öyle yok, zorbalık yap, sonra otur keyif yap, buna izin vermeyeceğiz. Kimse kanun dışına çıkmış olan bu kesimden çekinmesin, bu nisan ayında yapılacak referandum öncesi korkmanızı sağlamak için yapılmış kuru gürültü, inancınız tam olsun, bu günleri dayanışma içerisinde aşacağız.

KANUN DIŞINA ÇIKAN KESİM'E...

Referandum uğruna korku yaymak için kanun ve yasa tanımayanlar, sıkı bir yargı sürecine hazır olun derim, ayrıca size bir de kötü haber vereyim, korku, cebir, tehdit ile yol alınamayacağını köylülerimiz 16 Nisan’da sandığa gittiğinde #Hayır'lısıyla size gösterecek.

KAMUOYUNA

Roboski ve Gülyazı köyü Roboski yaylasında 28.12.2011 tarihinde gerçekleşen hunharca katliamdan dolayı tanınan bilinen İki köy. Bu kadar göz önünde bulunan köyde, hatta işte dört küsur senedir burada olup bitenleri tüm zorluklara rağmen aktaran biz aktivistlerin burada olmasına rağmen referandum yüzünden yükselen baskıyı iliklerimize kadar hissederken Kürt illerinin diğer bilinmeyen irili ufaklı köylerinde neler olabileceğini siz hesap edin artık.

Burada yaşayan halkın iradesinin sandığa yansımaması için her türlü çabanın ortaya koyulacağının canlı şahitleriyiz. Bu yüzden Kamuoyuna bu süreçte daha duyarlı olma çağrısında bulunuyoruz.