Malatya Zirve Yayınevi Katliamı davasının avukatlarından Erdal Doğan’a suikast ihtimali nedeniyle çağrılı koruma tahsis edildi.

Avukat Erdal Doğan sosyal medya hesabından işyerinin bulunduğu iş merkezine ait güvenlik kamerası görüntülerini yayınlayarak şüpheli kişiler tarafından soruşturulduğunu ve suikast ihtimali bulunduğunu açıkladı. Doğan yaptığı paylaşımda, konunun sadece kendisiyle sınırlı olmadığını düşündüğünü aktardı.

Sosyal medya hesabından yayınlanan görüntülere göre 24 Aralık’ta (Noel günü) iki kişi Erdal Doğan’ın işyerine gelerek fotoğrafını gösteriyor. Hakkında bilgi toplamaya çalışıyor. İşe gidiş geliş saatlerini ve büroya uğrayıp uğramayacağını öğrenmeye çalışan şüpheliler aynı gün içinde birkaç kez bilgi toplamaya çalışıyor. İşhanının danışmasından da Doğan'ın telefon numarasını istiyor.

Kendisi hakkında soruşturma yapıldığını öğrenen Doğan konuyu emniyete bildirdi. İstanbul Valiliği de Avukat Erdal Doğan'a çağrı üzerine koruma verdi.

ÖLÜM TEHDİTLERİ ALMIŞTI

Konuyla ilgili Artıgerçek haber portalına konuşan Doğan, Zirve Yayınevi cinayetleri davasına müdahil vekil olarak katıldığı dönemde de sosyal medya üzerinden ölüm tehditleri aldığını söyledi. Tüm bu tehditlerin o dönem emniyete bildirildiğini söyleyen Doğan, söz konusu hesapların şikayetler üzerine kapatıldığını ancak yeniden açıldığını belirterek emniyetin buna rağmen şüphelileri bulamadığını söyledi.

Bu tür gizemli kişiler tarafından soruşturulmanın, ölüm tehditleriyle karşılaşmanın ülkenin içinde bulunduğu ekonomik ve siyasi krizle ilişkili olduğunu ifade eden Erdal Doğan, "Bu olayları dengesiz veya kendini bilmez kişilerin işleri diyerek geçiştiremeyiz. Bunlar önümüzdeki dönemin hazırlıkları. Bu şahıslar hakkında işlem yapılmaması bir ortam hazırlanması anlamına geliyor. Siyasal ve ekonomik krizlerin derinleştiği bu dönemde, karanlık/derin güruh bu krizleri derinleştirecek. Anlaşıldığı kadarıyla bu tür cinayet olayları benimle sınırlı kalmayacak. Tüm yetkililerin dikkatine" dedi.

Seyfi Genç / Demokrat Haber