Malatya Zirve Yayınevi katliamı davasında ev hapsine alınan sanıkların sık sık evlerinden çıkmasına rağmen mahkemenin tutuklama kararı vermemesiyle başlayan skandala bir yenisi eklendi. 

Zirve Yayınevi davasında yargılanırken bir süre önce tahliye edilen emekli Orgeneral Hurşit Tolon'a konulan yurt dışı çıkış yasağının hala yürürlüğe konulmadığı ortaya çıktı. 


Malatya Cumhuriyet Başsavcılığı'nan, 1. Ağır Ceza Mahkemesi'ne gönderdiği yazıya göre Tolon hakkında verilen yurt dışına çıkmaktan yasaklanmasına ilişkin karar, UYAP'ta yaşanan sıkıntı nedeniyle mahkeme tarafından savcılığa elektronik ortamda değil, fiziki olarak gönderildi.

Savcılık da bu karara numara vermeden "muhabere (iletişim) evrakı" üzerinden işlem yaptı. Savcılık işlemlere ilişkin Pasaport şube müdürlüğüne de faks çekti. Ancak Tolon'un tahliyesine ve yurt dışına çıkış yasağına karar veren Malatya 2. Ağır Ceza Mahkemesi savcılığa bir yazı yazarak "evrakın mahal mahkemesince numara alınacak bir şekilde gönderilmesi gerektiği" konusunda uyardı.

Cumhuriyet Savcısı İlhan Köse de işlemlerin tamamlanabilmesi için 1. Ağır Ceza Mahkemesi'ne bir yazı yazarak Tolon'un yurt dışına çıkmaktan yasaklanmasına ilişkin adli kontrolün sistem üzerinden numara alınacak bir şekilde "çok ivedi" gönderilmesini istedi.