Diyarbakır’da 20 Kasım 2018’den bu yana Halkların Demokratik Partisi (HDP) İl Örgütü binasını abluka altına alan çevik kuvvet polislerine ait zırhlı otobüsün parti binasının bulunduğu sokağın başında dün akşam saatlerinde karşıdan karşıya geçmeye çalışırken çarptığı İnşaat Mühendisi Cihan Can (33) yaşamını yitirdi.

Polis tarafından özel bir hastaneye kaldırılan Can’ın cenazesi, daha sonra otopsi işlemleri yapılmak üzere Selahattin Eyyubi Devlet Hastanesi Morgu’na kaldırıldı.

Ailesi, hastaneden gece saat 01.00’da aldıkları Cihan Can’ın cenazesini sabah erken saatlerde Yeniköy Mezarlığı’nda toprağa verdi.

Çocuklarını toprağa veren aile, Bağlar ilçesindeki Hevedanlılar Yas Evi’nde taziyeleri kabul etmeye başladı.

MOBESE GÖRÜNTÜSÜ ORTAYA ÇIKMIŞTI

Mobese görüntülerine yansıyan olayda Turgut Özal Bulvarı üzerinden HDP İl Örgütü binası önüne doğru seyir halinde olan çevik kuvvet aracının karşıdan karşıya geçmeye çalışan Can’a çarptığı görülüyor.

Çarpmanın etkisiyle Can yere düşerken, zırhlı otobüsün Can’ın üzerinden geçip ilerledikten sonra durabildiği fark ediliyor.

HDP BİNASINDA DEVAM EDEN ABLUKA

HDP Diyarbakır İl Örgütü binası, İmralı tecridine karşı DTK Eşbaşkanı Leyla Güven’in 8 Kasım 2018’de başlattığı açlık grevi eylemi ardından 20 Kasım 2018’den bu yana polis ablukası altında bulunuyor.

Açlık grevinin sonlandırılması ardından bu kez 3 Eylül’den bu yana çocuklarının dağa gönderildiğini iddia eden ailelerin parti binası önünde oturma eylemi başlatmasıyla birlikte polis ablukası artırılarak sürdürülüyor.

Kaynak: Mezopotamya Ajansı