Yırca’da termik santral yapımı için 6 bin zeytin ağacının kesilmesini protesto eden kadınlar, Kolin A.Ş.’nin Ankara’daki binası önünde zeytin standı açarak “Zeytinime dokunma” dedi.

Soma’nın Yırca köyünde Kolin Grubu’nun söktüğü zeytin ağaçlarının yerine, köylüler ve desteğe giden yaşam savunucuları tarafından yeniden zeytin fidanları dikildi.

Yırca’da köylülerin direnişi hala sürerken Ankara’da ise bir grup aktivist kadın, Kolin A.Ş.’nin bulunduğu Horasan sokakta eylem başlattı.

Sokak tabelasının bulunduğu direğe, “Ağaç kesen Kolin’e gider”, “Yırca faili Kolin’e gider” yazan ve üzerlerinde ‘Zeytin dile geldi: Beni niye kestin?”, “Zeytin-insan birlikte özgür” pankartı taşıyan kadınlar, binanın önüne ise stant kurarak zeytin tadımı gerçekleştirdi.

Sokaktan geçen yurttaşlara, zeytinleri tadarken bir yandan da Yırca’da yaşanan ağaç kesimi ve Kolin İnşaat’ın hukuksuzluğundan bahsedildi.

KOLİN’İN BAHÇESİNE ZEYTİN TOHUMU EKİLDİ

Kadınların “zeytin tadımı” eyleminin ardından, Ankara Barosu’na bağlı “Demokratik Sol Avukatlar” da Kolin’in önüne gelerek açıklama yaptı. Açıklamanın ardından avukatlar şirket binası önüne ‘zeytin tohumu’ ekerken, kadınlar da zeytin çekirdeklerini Kolin’in bahçesine döktü.

dokuz8haber / Foto: Seyr-i Sokak/Bora Çetin/@banukpk/@durmayankadın