2011 yılı başında yayın hayatına başlayan zete, yaklaşık beş buçuk yıldır sürdürdüğü bağımsız habercilik serüvenine bugün son noktayı koydu.

Gateteci Nurcan Akad’ın tabletlere özel ilk gazete olmak amacıyla ve bağımsız habercilik sloganıyla kurup yönettiği ZETE, serüvenine 2012’den sonra zete.com’da da devam etti.

Haftalık ve aylık dergi ilaveleriyle okurlarına zengin bir içerik sunan zete’nin kurucusu ve yayın yönetmeni Nurcan Akad, Diken’e yaptığı açıklamada, ‘sitenin sürdürülebilirliği açısından büyük güçlükler yaşadığını’ ifade ederek aldığı karardan ötürü çok üzgün olduğunu söyledi.

“ZETE sadece bir haber sitesi değil, genç gazeteciler ve gazeteci adayları için bir okul, iletişim fakültesi öğrencileri için de bir uygulama platformu oldu” diyen Akad, Bilgi Üniversitesi İletişim Fakültesi öğrencilerinin yaklaşık üç yıldır aksatmadan haftalık üniverzete isimli gençlik dergisini, üç yıldır ders verdiği Galatasaray Üniversitesi İletişim Fakültesi’ndeki öğrencilerinin ise ders dönemleri içinde aylık zetemag dergisini hazırlayıp yayınladıklarını söyledi.

Akad, “Genç gazeteciler ve gazeteci adaylarına umutlu bir gelecek vaat etmekten giderek uzaklaşan günümüz medya ortamında sadece gençlere sağladığı bu olanak için bile ZETE’nin son yıllarda çektiği finansal güçlüklere katlanmaya değerdi” dedi.

Zete'nin Twitter hesabından yapılan açıklamada da şu ifadelere yer verildi: "Yayınımızı bugün itibariyle üzülerek durduruyoruz. zete.com okurlarına destekleri için teşekkür ederiz."