Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy, Avrupa Parlamentosu oturumuna çevrim içi olarak bağlanarak bir konuşma yaptı.

Zelenskiy, Avrupa Parlamentosu'nda yaptığı konuşmada Harkov'da Özgürlük Meydanı'na yapılan füze saldırısını anımsatarak, "Bundan böyle tüm meydanlarımız Özgürlük Meydanı'dır" ifadelerini kullandı.

Zelenskiy, “Bizim halkımız bugün çok yüksek motivasyonla savaşıyor. Biz kendi haklarımız ve hayatımız için mücadele ediyoruz. Her şeye rağmen ama aynı zamanda Avrupa'nın da eşit üyesi olmak için mücadele ediyoruz. Bugün duruşumuzu dünya görüyor” dedi.

Zelenskiy'nin açıklamalarından satır başları:

İnsani yardımların sürdüğünü görmek bizi son derece mutlu ediyor. Temel ihtiyaçlarımız ve hayati değere sahip tıbbi desteğin sağlanması da yine çok büyük bir destektir. Zaman bir araya gelme zamanıdır. İngiltere, Amerika ve tüm dostlarımızla bir araya gelip, gereğini yapmamız gerekiyor. Biz burada çoğunluğuz ve Rusya'nın küresel finansal sistemden çıkarılmaya çalışılması çok kıymetli bir adım.

Rusya yaptıklarını ödemelidir. El ele verip Putin rejimiyle savaşmayı sürdüreceğiz.

16 çocuk öldürüldü, Putin altyapı vuruldu diyor. Harkov'da Özgürlük Meydanı vuruldu. Orada en çok Ruslar yaşıyordu. Orada akıllı gençler vardı. Ve bütün bayramlarda beraberlerdi. Orada Özgürlük Meydanı var. Bu Avrupa'nın en büyük meydanı.

Bu meydana füze düşüyor ve onlarca insan hayatını kaybediyor. Biz bugün sadece kendi topraklarımızı korumak için mücadele ediyoruz. Şu an bizim ülkemizin en büyük şehirleri kuşatma altındadır.

Her meydanımız bugün Özgürlük Meydanı adını taşımalıdır. Bunu hiç kimse bozamaz. Bizim sadece çocuklarımızın sağ kalması için isteğimiz var. Putin tekrar operasyon hakkında konuşacak, askeri merkezlerden söz edecek.

Bizim halkımız bugün çok yüksek motivasyonla savaşıyor. Biz kendi haklarımız ve hayatımız için mücadele ediyoruz. Her şeye rağmen ama aynı zamanda Avrupa'nın da eşit üyesi olmak için mücadele ediyoruz. Bugün duruşumuzu dünya görüyor.

Siz olmadan Ukrayna tek başına kalacak. Biz kendi gücümüzü dünyaya gösterdik. Bunu görüyorsanız, bunu bize ispatlayın. Bizim gerçek Avrupalı olduğumuzu görüyorsunuz. Yaşasın Ukrayna!