Kanun Hükmünde Kararname (KHK) ile dün gece saatlerinde karartılan televizyon kanalları arasında en dikkat çekeni Kürtçe çocuk programları, klipler, çizgi filmler yayınlayan Zarok TV oldu.

Çocuklar için yayın yapan Zarok TV'nin Genel Yayın Koordinatörü Dilek Demiral, konuya ilişkin "Avukatlarımız gerekli girişimlerde bulunuyor. Fakat herhangi bir tebliğ de gelmiş değil. Umuyoruz ki yapılan yanlışlığın farkına varılır" dedi.

'KARAR KHK İLE BAĞLANTILI'

Demiral, kendilerine herhangi bir tebligatın ulaşmadığını belirterek, "Zarok TV'nin ekranı karartıldığında RTÜK'ü aradık KHK ile bağlantılı olduğunu söylediler. Bununla ilgili de bize geri dönüş yapılmış değil. Ayrıca Zarok TV'nin kapatılması trajikomik bir durum, neye dayanarak kapatıldık bilmiyorum" dedi.

2 yıldır yayın yaptıklarını ve dünyada ilk ve tek Kurmancî ve Kırmanckî kanal olduklarını söyleyen Demiral, "Mümkün olduğunca uzmanlarla görüşerek yayınlarımızı yaptık. Kapatılmamızın tek nedeni Kürtçe yayın yapmak mı anlamadık" sözlerini kullandı.

'HERHANGİ BİR CEZA ALMIŞ DEĞİLİZ'

Dilek Demiral son olarak, "Şu ana kadar RTÜK'ten herhangi bir ceza almış değiliz. Bunun yanlış bir karar olduğunu ummak istiyoruz. Dün akşamdan beri çok yoğun telefonlar alıyoruz. Herkes kendilerine düşen bir görevin olup olmadığını soruyor.

Demiral, Zarok TV'ye "Zaroktv.com.tr" ya da "Zaroktv.org" adresinden ulaşılabileceğini de kaydetti.

Kaynak: JINHA