17 Aralık operasyonun özellikle belli bakanlar üzerinde yapıldığını ileri süren Eski Ekonomi Bakanı ve AKP Mersin Milletvekili Zafer Çağlayan, "Nasıl bir zihniyetle mücadele ettiğimizi bu millet çok iyi görüyor. Sizlere anlatacağım çok şey var. Ama bunları bize bir Yahudi, bir ateist, bir Zerdüşt yapsa anlarım. Ama bunları yapan Müslümanım diye geçiniyorsa yazıklar olsun" dedi. 

Mersin'in Tarsus ilçesinde konuşan ve kendilerinin seçimden seçime gelen siyasetçilerden olmadıklarını söyleyen Çağlayan,"Ülkemiz üzerinde oynanan oyunlara karşı, görüldüğü gibi AK Parti daha çok büyüyor ve güçleniyor. Başbakanımızın yaptığı mitinglerdeki kalabalıkları herkes görüyor. Birileri de'montaj' diyor. Kimlerin montaja sarıldıkları ortadadır" şeklinde konuştu. 

17 Aralık operasyonunun özellikle belli bakanlar üzerinde yapıldığını savunan Çağlayan, konuşmasını şöyle sürdürdü: 
 
"Operasyon yapılan bakanların hepsi vatanına, milletine, bayrağına sonuna kadar bağlı olan Kürt kökenli arkadaşlarımızdır. Barış ve kardeşliği bozma adına bizleri hedef aldılar. Ama biz dimdik durduk. Başbakanımızın arkasında da dimdik durduk ve durmaya devam edeceğiz. Onlar şehit haberleri gelsin istiyor. Çünkü onlar kandan, terörden besleniyor. Nasıl bir zihniyetle mücadele ettiğimizi bu millet çok iyi görüyor. Sizlere anlatacağım çok şey var. Ama bunları bize yapanlar bir Yahudi, bir ateist, bir Zerdüşt yapsa anlarım. Ama bunları yapan Müslümanım diye geçiniyorsa yazıklar olsun. Bir Müslüman bunları nasıl yapar? İşte bu nedenle 30 Mart yerel seçimleri seçim olmaktan çıktı. 30 Mart seçimleri istiklal mücadelesidir. Zafer AK Partinin olacak."