Roboski köylüleri, askerlerin baskısı ve yine askeri hareketliliğinin devam ettiğini belirterek, yeni yaşam alanı için Şirit Yaylası'na göç ediyor.

DİHA'nın haberine göre; Şırnak'ın Uludere ilçesine bağlı Roboski köyü sakinleri, katırlarının katledilmesi ve askeri hareketliliğin devam etmesi üzerine, köyden göç etmeye başladı.

Evlerinden yatak, yiyecek, içecek her türlü yaşam malzemesini alan yüzlerce Roboskili yurttaş, yaklaşık 8 kilometre uzaklıkta köyün üst kısmında bulunan Şirit Yaylası'na göç etmeye başladı.

"YENİ YAŞAM KURMAK İÇİN KÖYÜ TERK EDİYORUZ"

Roboskili ailelerinden Haşim Encü, devletin burada kendilerine yaşam alanı bırakmadığını belirterek, Roboski katliamı sırasında Gülyazı Tugay Komutanı olan ve daha sonra terfi ettirilerek, Şırnak 23. Jandarma Sınır Tümen Komutanlığı görevine getirilen Abdullah Baysal'ın yeni katliamların peşinde olduğunu söyledi.

"Abdullah Paşa bizi yeniden katletmeye çalıştığından dolayı, biz Roboskililer olarak yeni yaşam kurmak için köyü terk ediyoruz" diyen Encü, askerlerin baskısı devam etmesi halinde Şirit yaylasında kalmaya devam edeceklerini altını çizdi.

ASKERLER YAYLA'NIN HEMEN ÜSTÜNDE KONUŞLANDI

Öte yandan, yurttaşların Şirit Yaylası'na hareket ettiği haberini alan ve yaklaşık bir aydır Şirit Yaylası'nda seyyar karakol kuran ve iki gün önce geri çekilen askerlerin ise, Şirit Yaylası'nın hemen üst kısmında bulunan Salatalık Pınarı Yaylası'nda konumlandığı öğrenildi.