Giresun'da eşinin ilaçlarını yazdırmak için gittiği sağlık ocağında tartıştığı doktorun 'beyaz kod' vermesi üzerine gelen polislerin biber gazı sıkıp, ters kelepçe taktığı sırada 82 yaşındaki Yusuf Topal kalp krizi geçirip yaşamını yitirmişti.

Yusuf Topal’ın gözaltı sırasında polisin gazlı saldırısı sonrası ölümüyle ilgili, polisi çağıran doktor da açığa alındı.

SAĞLIK BAKANLIĞI: HEKİM AÇIĞA ALINDI

Sağlık Bakanlığınca, Topal'ın gözaltına alınırken fenalaşarak ölmesi üzerine soruşturma başlatıldı ve olaya adı karışan hekim açığa alındı.

Sağlık Bakanlığı tarafından konuya ilişkin açıklama yapıldı. Açıklamada, "Giresun’da meydana gelen müessif olay ve neticesi sağlık camiamızı derinden üzmüştür. Sayın Bakanımız acılı aileyi arayarak rahmet ve baş sağlığı dileklerinde bulunmuştur. Konuyla ilgili olarak Bakanlığımızca acil soruşturma başlatılmış ve soruşturmanın sağlıklı yürütülebilmesi için olaya adı karışan hekim açığa alınmıştır. Soruşturma bizzat Sayın Bakanımız tarafından hassasiyetle takip edilmektedir. Kamuoyuna saygıyla duyurulur." ifadesi kullanıldı.

NE OLMUŞTU?

Yusuf Topal, yürüme güçlüğü çeken 82 yaşındaki eşi Fatma Topal’ın kronik hastalıkları için kullandığı ilaçların bitmesi üzerine 15 Temmuz Şehitler Aile Sağlığı Merkezi’ne gitmiş, burada reçete yazmayan doktor Ö.Y. ile tartışmıştı.