Rize Çayeli Yurt Müdürlüğü'nde 'Eş seçimi ve evliliğe hazırlık' semineri düzenlendi! 'Eş seçiminde ikat edilmesi gerekenler' anlatıldaı.

Serbay Mansuroğlu'nun Birgün gazetesinde yer alan haberine göre, Gençlik ve Spor Bakanlığı ile Yurtkur Çayeli Müdürlüğü, dün düzenlediği ‘Eş seçimi ve evliliğe hazırlık’ semineri öncesi hazırladığı afişlerde iginç bir Hadis-i Şerif örneği verdi.

Rize Çayeli Yurt Müdürlüğü tarafından düzenlenen panel afişinde, “Eş seçimi ve evliliğe hazırlık. Bilgilenelim, bilinçlenelim” ve “Kadın dört şey için nikah edilir; malı, soyu, güzelliği ve dini. Sen dindar olanını seç ki elin bereket bulsun” ifadeleri yer aldı. Özellikle dini bütün kadınların seçilmesi önerisi dikkat çekti. Düzenlenen panele Sosyal Hizmet Merkez Müdürü Erol Çevrim, psikolog Zeynep Kargın Güner, sosyolog Kadir Gülçimen ve doktor Cemile Yılmaz katıldı.

Eğitim Sen Rize Şube Başkanı Ali Cengiz ise, “Amacı barınma olan bir kurumun zaten böyle bir çalışma yapması abes” dedi. Cengiz, “Bizim açımızdan kabul edilebilir bir etkinlik değil. Bu zihniyetin hem kadına hem kadın bedenine ideolojik yaklaştığını görüyoruz. Böyle bir bakış açısı hem kadının özgürleşmesi hem özgür bir eğitim açısından sıkıntılıdır” diyerek tepki gösterdi.