Covit-19 salgını mutasyona uğramış yeni türüyle daha da hızlı yayılmayı sürdürürken, Türkiye yeni bir önlemi devreye sokmaya hazırlanıyor. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’nın açıklamasına göre yılın son günlerinden itibaren yurtdışından Türkiye’ye gelecek tüm yolcular artık PCR testi yaptırıp negatif çıkan sonuçlarını ibraz etmek zorunda olacak.

28 ARALIK’TA BAŞLIYOR

Tüm dünyada salgının hız kazanması nedeniyle yurtdışından gelişlerde yeni tedbirlere ihtiyaç duyulduğunu söyleyen Bakan Koca, bunları şöyle açıkladı: “28 Aralık Pazartesi gününden itibaren yurtdışından hava ile; 30 Aralık tarihinden itibaren ise hava, kara ve deniz yolu ile gelen tüm yolcuların son 72 saatte yapılmış negatif PCR testlerini ibraz etmesi gerekmektedir. Negatif PCR testi sonucunu ibraz etmeyenler Türkiye’ye gelirken uçağa bindirilmeyecektir. Ülkemize girişte hudut kapısında testini ibraz etmeyenler ikamet edecekleri adreslerde karantina altına alınacaktır. Bu uygulama 1 Mart 2021 tarihine kadar devam edecektir.”

HEM TEST SONUCU HEM KARANTİNA

İngiltere’de ortaya çıkan mutasyona uğramış virüsün Danimarka ve Güney Afrika’da da görüldüğünü söyleyen Koca, “Virüsün yeni değişkeninin ülkemize girişini önlemek için son 10 günde İngiltere, Danimarka ve Güney Afrika’da bulunan ve Türkiye'ye gelen kişiler ise hem son 72 saatte yapılmış negatif test sonuçlarını ibraz edecek hem de ikamet edecekleri yerde karantinaya alınacaktır. Karantinanın 7. gününde yapılacak olan 2. testleri de negatif çıkarsa karantinaları sonlandırılacak, pozitif çıkarsa tedavi altına alınacaklardır” diye konuştu.