CHP'li milletvekilleri, Vergi Usul Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi'ne, yurt çıkmayan öğrencilere asgari ücretin yarısı kadar burs verilmesi için bir madde eklenmesini önerdi.

CHP'nin önergesi, AKP ve MHP'li milletvekillerinin oylarıyla reddedildi. CHP Genel Başkan Başdanışmanı Tuncay Özkan, "AKP ve MHP, öğrencileri sokakta bırakmaya kararlı" dedi.

CHP milletvekilleri, TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu'nda görüşülen Vergi Usul Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi'ne, yurt çıkmayan öğrencilere asgari ücretin yarısı kadar burs verilmesini öngören bir madde eklenmesi için önerge verdi.

Önergede Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu’na yurt tahsisi yapılamayan öğrencilere her yıl belirlenen aylık net asgari ücret tutarının yarısına kadar her ay karşılıksız olarak burs verilmesi istendi.

Bursun konutlarını yükseköğrenim gören öğrencilere kiralayanların banka hesaplarına Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu tarafından aktarılması istendi.

CHP İzmir Milletvekili Tuncay Özkan, önergenin AKP ve MHP oylarıyla reddedildiğini sosyal medya hesabından duyurdu. Özkan "AKP ve MHP öğrencileri sokakta bırakmaya kararlı. Yurt çıkmayan öğrencilere asgari ücretin yarısı kadar burs verilsin dedik. AKP ve MHP reddetti. (Kira kontratını kanıtlamak şartıyla)" paylaşımı yaptı.