Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Yunanistan Başbakanı Kiriakos Miçotakis'e yönelik "Artık benim için Miçotakis diye birisi yok" çıkışının ardından Yunanistan'dan açıklama geldi. Yunanistan Hükümet Sözcüsü Yannis İkonomu, Erdoğan ile karşılıklı tartışmaya girmeyeceklerini açıkladı.

Erdoğan, bugün yapılan kabine toplantısının ardından yaptığı basın açıklamasında, Yunanistan Başbakanı Kiriakos Miçotakis'in yaptığı ABD gezisinde "F-16'ları Türkiye'ye satmayın" dediğini iddia ederek "Artık benim için Miçotakis diye birisi yok. Çünkü biz sözünde duracak, şahsiyetli, onurlu siyasetçiler ile yola gideriz. Bundan sonrasını Miçotakis kendisi düşünsün" ifadelerini kullandı. Erdoğan ayrıca "Kendisiyle böyle bir görüşmeyi de yapmayı asla kabul etmiyorum" diyerek bu yılki Stratejik Konsey Toplantısı'nın yapılmayacağını söyledi. 

Reuters'in haberine göre, Erdoan'ın sert açıklamasına Yunanistan Hükümet Sözcüsü Yannis İkonomu'dan cevap geldi. İkonomu, Miçotakis'in Yunanistan'ın haklarını ve uluslararası hukuku savunduğunu ve Yunanistan'ın dış politikasının da ittifaklara dayandığını söyledi. İkonomu, "Türkiye'nin lideriyle karşılıklı bir tartışmaya girmeyeceğiz. Bizim politikamız ilkeler politikasıdır" sözlerini kullandı.