Yunanistan Dışişleri Bakanı Nikos Dendias, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın dün yaptığı "TAYFUN diyorsun, Yunan ürküyor, ‘Atina’yı vurur’ diyor. E vuracak tabii, sen rahat durmazsan, Amerika’dan adalara bir şeyler almaya çalışırsan…" açıklamasına tepki gösterdi.

Dendias, “Kınanmalı” diyerek “Kuzey Kore tavırları Kuzey Atlantik İttifakı’na (NATO) giremez ve girmemeli” ifadelerini kullandı.

AP’nin aktardığına göre, Avrupa Birliği (AB) Dışişleri Bakanları toplantısına katılmak için Brüksel’e ulaşan Dendias, Erdoğan’ın dün yaptığı füze açıklamasını değerlendirdi.

Dendias, “Bir NATO üyesi, müttefik ülke tarafından Yunanistan’a karşı bir füze saldırısına ilişkin yapılan tehditler kabul edilemez ve evrensel bir kınama gerektirir” dedi.

Dendias, sözlerine şöyle devam etti: “Kuzey Kore tavırları Kuzey Atlantik İttifakı’na giremez ve girmemeli.”

NE OLMUŞTU?

AKP'li Cumhurbaşkanı Erdoğan, dün Samsun’da düzenlenen Gençlik Buluşması’nda Yunanistan'a dair şu ifadeleri kullanmıştı:

"Şimdi F-16’nın mühimmatını biz yapıyoruz. Özellikle SİHA’larda yapıyoruz. Artık füzelerimizi yapmaya başladık, bu üretim Yunan’ı ürkütüyor. TAYFUN diyorsun, Yunan ürküyor, ‘Atina’yı vurur’ diyor. E vuracak tabi, sen rahat durmazsan, sen Amerika’dan adalara bir şeyler almaya çalışırsan Türkiye gibi bir ülke herhalde armut toplamayacak, bir şeyler yapması lazım."