Yunanistan’daki refakatsiz mülteci çocukların Avrupa Birliği (AB) ülkelerine dağıtılması anlaşması kapsamında, Yunan adalarındaki kamplarda yaşayan refakatçisi olmayan 47 mülteci çocuk Almanya’ya getirildi. Uçağın, Atina’dan Aşağı Saksonya eyaletinin Hannover kentine geldiği aktarıldı.

Almanya’nın böylelikle Yunan adalarındaki korumasız çocuklara yönelik AB çerçevesinde yürütülen girişimi desteklediği aktarılan açıklamada, söz konusu çocukların Aşağı Saksonya eyaletinde iki hafta karantinada tutulduktan sonra eyaletlere dağıtılacağı kaydedildi.

Açıklamada, Afganistan, Suriye ve Eritreli çocukların Midilli, Sisam ve Sakız adalarındaki kamplardan alındığı aktarıldı.  Açıklamada, tüm çocuklara Yunanistan’dan ayrılmadan önce Covid-19 testi yapıldığı belirtildi.

TIBBI VE PSİKOLOJİK DESTEK ALACAKLAR

İçişleri Bakanı Horst Seehofer, “Bu, Avrupalı partnerlerle aylardan beri yapılan yoğun görüşmeler ve hazırlıkların bir sonucudur. Almanya, verdiği sözün arkasında duruyor. Biz, Avrupa’daki dayanışmanın somut sinyalini veriyoruz. Avrupalı partnerimizin de taahhütlerini şimdi mümkün olan en kısa zamanda uygulamaya koyacağını varsayıyorum” ifadelerini kullandı.

Ülke basınında yer alan haberlerde, çoğunluğu 14 yaşından küçük çocukların, karantina sürecini Osnabrück bölgesinde geçireceği ve burada tıbbi ve psikolojik destek alacakları aktarıldı.