Yunan polisi, koalisyon hükümetinin büyük ortağı Yeni Demokrasi Partisi'nin (YDP) Atina'daki merkezine sabahın erken saatlerinde kimliği belirsiz silahlı iki kişinin saldırıda bulunduğunu bildirdi.

Sabah 02:30 sularında gerçekleşen saldırıda yaralanan olmazken, Başbakan Antonis Samaras'ın eskiden ofis olarak kullandığı odanın penceresine kurşun isabet ettiği tespit edildi.

Başkent Atina'nın güneyindeki Syngrou Caddesi'nde polis olay yerini kordon altına aldı.

Hükümet sözcüsü Simos Kedikoglou, saldırı sırasında parti yetkililerinin binada olmadığını, ancak Başbakanın zaman zaman ofis olarak kullandığı odanın penceresinin isabet aldığını söyledi.

Resmi devlet kanalı NET'e konuşan Kedikoglu, "Başbakana sembolik bir kurşun atılmış... Bizi korkutmalarına izin vermeyeceğiz. Demokrasimizi korumak için hükümet gerekenleri yapacaktır" dedi.

Polis, saldırıda dokuz kalaşnikof kurşunu kullanıldığını, olay yeri yakınlarında yanmış halde bulunan bir aracın uzmanlar tarafından incelendiğini bildirdi.

Atina'daki saldırıyı üstlenen olmadı. Ülkede son dönemde küçük anarşist ve radikal sol grupların düzenlediği siyasi şiddet olayları arttı.

Cuma günü beş gazetecinin evine, Cumartesi günü YDP'nin iki şubesine ve koalisyonun Sosyal Demokrat ortağı PASOK partisinin ofisine, Pazar günü ise hükümet sözcüsü Kedikoglu'nun erkek kardeşinin evine saldırılar düzenlendi. Saldırılarda yaralanan olmadı; maddi hasar meydana geldi.

Saldırıların, boş kamu binalarını işgal ederek kullananlara yönelik yoğunlaşan polis operasyonları ile bağlantılı olabileceği belirtiliyor. Bu operasyonlar ana muhalefet partisi radikal sol eğilimli Syriza ile gerginliğe neden olmuştu.

Cuma günkü saldırıyı, medyayı "sistemin resmi temsilcileri" olarak tanımlayan, daha önce adı duyulmamış iki grubun üstlendiği bildirildi.

Muhafazakâr Yeni Demokrasi Partisi, geçen Haziran'da yapılan seçimlerin ardından üç partiden oluşan koalisyon hükümetini kurmuş ve Yunanistan'ın kamu borçlarına ve bütçe açığına karşı, kamu harcamalarından kesintileri ve vergi artışlarını gündeme getirmesiyle tepki çekmişti.

Bugün Yunan parlamentosunda ek reformlar için oylama yapılacak. (BBCTÜRKÇE)