Ankara Yüksel Caddesi’nde 347 gündür devam eden "İşimizi geri istiyoruz" eyleminde akşam yapılmak istenen basın açıklamasına müdahale eden polis 8 kişiyi darp ederek gözaltına aldı.

Nuriye Gülmen ve Semih Özakça'nın açlık grevi eylemi 227'nci güne girdi. Hem onlara destek olmak hem de ihraç edildikleri işlerine dönmek isteyen kamu emekçilerinin başlattığı "İşimizi geri istiyoruz" eylemi de 347'nci güne girdi.

Yüksel Caddesinde bulunan İnsan Hakları Anıtı önünde basın açıklaması yapmak için toplanan eylemciler ve destekçilerin Yüksel Caddesine girişine izin verilmedi.

Polis kalkanları ile kapatılan sokaktan geçemeyen eylemciler polis kalkanları önünde basın açıklaması yapmak istedi.

"Açlık grevinin 227. gününde Nuriye Semih işe geri alınsın" yazılı pankart açan eylemciler, "Nuriye Semih onurumuzdur" ve "Emekçiyiz haklıyız kazanacağız" sloganları attı.

Veli Saçılık'ın da katıldığı eyleme çok sayıda destekçi katıldı. Pankart açıldığı anda müdahale eden polis eylemcilerin pankartını yırttı.

Mezopotamya Ajansı’nın haberine göre, 8 kişiyi darp ederek gözaltına alan polise çevredeki yurttaşlar da "insana bu işkence yapılır mı?" diyerek tepki gösterdi.

Öğlen yapılan eyleme de polis müdahale etmiş 7 kişiyi gözaltına almıştı.