Hakkari'nin Yüksekova ilçesinde akşam saatlerinde etkili olan sağanak yağışdan kaynaklı yüzlerce ev sular altında kaldı.

Kente bağlı Yeni Mahalle ve Vezirli köyünde yaşanan su baskınları yurttaşların evlerinde mahsur kalmasına neden oldu.

Maddi zararın büyük olduğu Vezirli köyünde yurttaşlar evlerinde çıkabilmek için tahta ve briketlerden yol yaptı.

Öğrenciler traktör kasalarında okula taşındı.

HER YIL AYNI DURUM

MA'nın haberine göre, Vezirli köyü sakinlerinden Oktay Sevgi, her yıl yağışlarda benzer bir durumla karşı karşıya kaldıklarını ifade etti.

Sevgi, "Yıllardır aynı sorunları yaşıyoruz. Doğru düzgün bir yol yok. Çocuklarım okula gidemiyor. Bir çare bulunsun. Dere yatağı yapılsın. Hayvanlarımız ahırda mahsur kaldı. Sulardan kaynaklı evim yıkılmak üzere. Evim her iki dere yatağının arasında kalmış" diye konuştu. S

evgi, yaşadıkları karşısında yeterli duyarlılığı göstermeyen yetkililere, "Gelin sadece bir öğün bu rezaleti çekin, ben yıllarca çekmeye razıyım" şeklinde seslendi. diyerek tepki gösterdi.

Altyapının yapılması ve derenin ıslah edilmesiyle sorunlarının çözülebileceğini kaydeden Sevgi, "Suyun taşma sebebi rögar kapaklarından birinin kapalı olması" diye kaydetti.

'HAYVANLAR AÇ KALDI'

Her yıl bahar ayında benzer "rezaletle" karşılaştıklarını ifade eden Sami Sevgi ise, "Hayvanlarım aç ve besin veremiyorum. Topladığım otlar sular altında kaldı. Her yıl bu azabı çekiyoruz. Yetkililerin bir çare bulmasını istiyoruz" dedi.