HDP Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ, "Bugün Hüseyin, Hasan ve Fatma gibi olma günüdür. O direnişi tekrar göstermeliyiz. Yezitler karşısında direneceğiz. Bu yoldan şaşmayanlar kazanacaktır" dedi.

HDP Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ, Muharrem Ayı dolayısıyla İzmir Narlıdere Cemevi'nde düzenlenen iftar yemeğine katıldı.

İftardan sonra konuşan Yüksekdağ, Alevilerin bir taraftan yas tuttuğunu diğer taraftan da direndiğini dile getirerek, her şeye rağmen direniş geleneğinin devam ettiğini söyledi.

'ALEVİLERİN KIZILLIĞINI KARARTAMADILAR'

Yüksekdağ’ın açıklamaları şöyle:

"Bizler bu topraklarda nice Kerbela’lara rağmen varlığımızı koruduk. Bu topraklarda kendisi dışında bir rengi kabul etmeyenler, Sivaslar, Maraşlar, Çorumları yaşattı. Onların rengi siyahtır, tüm yaptıklarına rağmen Aleviliğin kızıllığını, Kürtlerin yeşil sarı kırmızı renklerini karartamadılar. Biz değerlerimiz ve inancımızla direndik varlığımızı koruduk. Bugün o direnişi tekrar göstermeliyiz. Bu direnişte birliğimizi güçlendirmeliyiz. Yezitler karşısında bir olmanın yolunu büyüteceğiz. Bu yoldan şaşmayanlar kazanacaktır."

'TIRNAĞIMIZLA BU MEVZİLERİ KAZANDIK'

"Halkımızın eşit yurttaşlık talebini kabul etmeyenler asimilasyonu dayatıyorlar. Bir varlık alanını karatmaya, görünmez kılmaya çalışıyorlar. Özgür basına yönelik bir AKP operasyonu gerçekleşti. Gerçeklerin sesi oldukları için onlarca TV ve radyoyu kapattılar. Alevilerin deyişi ve kültürünü yaşatan TV-10 bunlardan biri. Yıllar önce de TV ve radyomuz yoktu. Ancak dişimiz ve tırnağımızla bugün kuşatmakla tüketemedikleri kurum, TV ve mevzilerimiz oldu. Bunların hepsini mücadele ederek kazandık. Yine direncimiz karşısında yenilecekler."

'DİRENMEYİ BİLİRİZ'

"Onlar bugün var yarın yok ama Aleviler yüz yıllardır Yezitlerin iktidarına rağmen varlar ve var olmaya devam edecekler. Bir tarafta yasını tutarız ama diğer taraftan onlar gibi direnmeyi biliriz. İşte bugün Hüseyin, Hasan ve Fatma gibi olma günüdür. Direnmeye devam edeceğiz, kazanmaktan vazgeçmeyeceğiz" Konuşma sonrası yurttaşlar cem tutarken, Yüksekdağ da 22 yıldır haksız bir şekilde cezaevinde tutulan İlhami Çomak'ın ailesini ziyaret etti.

(Kaynak: DİHA)