HDP Eş Genel Başkanı Yüksekdağ, “Bizim suçumuz onları diktatör yapmamak ve biz bu suçu işlemeye devam edeceğiz” dedi.

Hatay’ın Samandağ ilçesinde seçim çalışmaları kapsamında kahvaltıda yurttaşlarla bir araya gelen HDP Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ, ülkeyi dikta ile yönetmek isteyen, aklını yitirmiş bir iktidarla karşı karşıya olduklarını söyledi.

Kahvaltıya, Gezi direnişinde yaşamını yitirenlerin aileleri, sivil toplum örgütü temsilcileri ve çok sayıda yurttaş katıldı.

İMC’nin haberine göre; Yüksekdağ, 13 yıllık AK Parti iktidarı boyunca Türkiye’nin halklar hapishanesine çevrildiğini belirterek 21. yüzyılda ülkeyi diktayla yönetmek isteyen, aklını yitirmiş bir iktidarla karşı karşıya olduklarını kaydetti.

Yüksekdağ, “7 Haziran seçimleri ile birlikte bu heveslerini kursaklarında bıraktık. Halkların desteği ile onları geriletmeyi başardık. Ancak bu yetmez, 7 Haziran’da gerilettiğimiz bu gücü 1 Kasım seçimleriyle yok etmemiz gerekiyor. 1 Kasım seçimlerinde gitmeleri için halkların desteğine daha fazla ihtiyacımız var. 7 Haziran seçimlerinde yarım bıraktığımız işi 1 Kasım da tamlayacağız” diye konuştu.

13 yıllık AK Parti iktidarı karşısında güçlü bir muhalefet olmadığını ve “Muhalefet yapıyorum” diyenlerin hiçbir şey yapmadığını aktaran Yüksekdağ, AK Parti iktidarının karşısında güçlü bir muhalefet görmediği için hanedanlık kurmak kadar pervasızlaştığını ifade etti. 7 Haziran seçimlerinden önce AK Parti yetkililerinin “HDP barajı geçemezse kaos çıkarır” dediklerini hatırlatan Yüksekdağ, HDP barajı geçtikten sonra AK Parti’nin ülkeyi iç savaşa sürüklediğini ve bunu da tek başına iktidar olmadığı için yaptığını kaydetti.

13 yıllık AKP iktidarı ilk kez karşısında güçlü bir halk muhalefeti gördüğünü bu yüzden HDP’ye yönelik saldırıların yoğunlaştığını belirten Yüksekdağ, “Bizim suçumuz onları diktatör yapmamak ve biz bu suçu işlemeye devam edeceğiz. Halkların demokratik iktidarını inşa etmek için yeniden seçime giriyoruz” diye belirtti.

‘PİŞMAN OLACAKLAR’

Türkiye’ye dayatılan seçimi kendilerinin istemediğini sözlerine ekleyen Yüksekdağ, “Bize dayattıkları bu seçim için pişman olacaklar. 7 Haziran seçimlerinde aldıkları sonuçtan daha kötü bir sonuç alacaklar” dedi. 1 Kasım tarihinde AK Parti’nin istediği sonuçların çıkması halinde ülkenin daha derin bir savaşa sürükleneceğini söyleyen Yüksekdağ, “7 Haziran’da halkı kaosla tehdit edenler, kaos çıkardı ve 400 vekil için 5 ayda 500 insanın canına kıydılar. Böyle gözü dönmüş çılgın bir iktidar var karşımızda” diye konuştu.

‘KENDİ TARİHİMİZİ KENDİMİZ YAZMALIYIZ’

Yüksekdağ şöyle devam etti:

“Biz halkların geleceğiyiz. Bu köhnemiş düzene karşı tek alternatif biziz. 100 yıl önce Ortadoğu da sınırlar yeniden çizilirken, halkla yok sayıldı. Aradan 100 yıl geçti ve Ortadoğu sınırları yeniden çiziliyor. Bu gerçeği iyi biliyoruz ama bunu değiştirmemiz lazım ve kendi tarihimizi kendimiz yazmalıyız. Egemen devletin yazmasına izin vermeyeceğiz artık bu kalemi halklar eline aldı. Gün halkların zulme karşı direnme günüdür. Gün demokrasi ve barışın bayrağı ile Hüseyin direnişin yeniden diriltilmesi günüdür.”