Ümit Keskin / Demokrat Haber-Ankara

HDK-HDP Kadın Meclisi Ankara Tüm-Bel-Sen'de toplandı. Toplantıya HDK-HDP Ankara Kadın Yapısı, Kadın Koordinasyonu, HDK Eş Sözcüsü Sebahat Tuncel ve HDP Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ katıldılar.

HDP Eşbaşkanı Figen Yüksekdağ toplantıda yaptığı konuşmada, kadınların özgürleşme arzularına ve bu arzularını gerçekleştirecek mücadele deneyimine sahip olduklarına vurgu yaptı.

AKP hükümeti dönemindeki kadın düşmanı politikalardan örnekler veren Yüksekdağ; ''AKP hükümeti kadınlara hak ettiklerinden katbekat azını sunmaktadır. Bu dönemde aile içerisinde görünmeyen emekleri kadınlara kazandırılmamaktadır. Şimdi kadınlarımızın bilinçlenmeye ve sosyo-politik zorlamalara, adaletsizliğe başkaldırmaya ihtiyacı var'' dedi.

GEZİ EYLEMLERİNDE DE KÜRT HAREKETİNDE DE KADINLAR ÖN SAFLARDA

Kadınların özgürleşmeye duyduğu özlemin, politik bir mücadeleyle gerçekleşeceğini belirten Yüksekdağ, serhildanların (ulusal ve uluslararası sömürü sistemine başkaldıranlar) Gezi eylemlerinde ve Kürt siyasi hareketinde yer aldıklarını, bu ikisindeki ortak yanın kadın serhildanların ön saflardaki varlığı olduğunun altını çizdi ve ''Bu toplumsal ayaklanmalardan çıkarılacak sonuç kadının toplumun her alanında özgürleşme özleminin halk ayaklanmalarındaki tabanının varlığıdır'' dedi.

Yüksekdağ ''Farklı etnik ve siyasi topluluklardan yurttaşları içeren Gezi eylemlerinde verilen toplumsal mesaj AKP'nin baskıcı politikalarını durdurabilecek bir siyasi harekete duyulan özlemdir, bu eylemlerde kadınlar en ön saflardaydı'' dedi.

Yüksekdağ konuşmasının sonunda, bugünkü siyasi yapıda kadınların özgürlük özleminin hayata geçirileceği en güçlü seçeneğin HDP olduğunu, diğer gelenekselci yapıların kadın sorunu konusundaki politik enerjisinin oldukça yetersiz kaldığını dile getirdi.