Adı yolsuzluk ve rüşvet iddiaları ile anılan eski bakanlar Zafer Çağlayan, Egemen Bağış, Muammer Güler ve Erdoğan Bayraktar'la ilgili kurulan Soruşturma Komisyonu bu isimlerin Yüce Divan'a "sevk edilip, edilmemesini" oylanmadı.

KARAR 5 OCAK'TA VERİLECEK

Dört eski Bakan hakkında kurulan Meclis Soruşturma Komisyonu, Yüce Divan oylamasını 5 Ocak Pazartesi gününe erteledi.

45 DAKİKALIK GECİKME YAŞANDI

Ancak oylamada 45 dakikalık bir gecikme yaşandı. Komisyonun bugün saat 15.00'da toplanacağı açıklanmıştı. Ancak daha sonra toplantının saat 15.45'te başlayacağı duyuruldu. Ve tarihi oylama 45 dakikalık rötarla başladı.

GÜVENLİK ÖNLEMLERİ DİKKAT ÇEKTİ

Toplantının yapılacağı salon önünde basının bekleyişi devam ederken güvenlik önlemleri de dikkat çekti. Sinyal kesici jammerlar nedeniyle telefonların çalışmadığı görüldü.

Soruşturma Komisyonu raporunu TBMM Başkanlığı'na sunduktan sonra 10 gün içerisinde belirlenen bir günde Genel Kurul'da nihai oylama yapılacak.

276 VEKİLİN EVET DEMESİ GEREKİYOR

Yüce Divan'a sevk için salt çoğunluk olan 276 milletvekilinin "evet" oyu vermesi gerekiyor.

14 ÜYEYLE TOPLANDI

Meclis Soruşturma Komisyonu, AK Parti'den 9, CHP'den 4 ve MHP'den 1 olmak üzere 14 üyeyle toplandı. HDP'nin tek üyesi komisyondan istifa ettiği için oylamaya katılmadı.

9 AK PARTİ, 4 CHP VE 1 MHP'Lİ ÜYE OY KULLANACAK

Komisyon üyeleri şu isimlerden oluşuyor:

“Meclis Soruşturma Komisyonu Başkanı Hakkı Köylü, AK Parti Bartın Milletvekili Yılmaz Tunç, AK Parti Aksaray Milletvekili İlknur İnceöz, AK Parti Bursa milletvekilleri Kemal Şerbetçioğlu, İsmet Su, AK Parti Denizli Milletvekili Bilal Uçar, AK Parti Konya milletvekilleri Ayşe Türkmenoğlu, Mustafa Akış, AK Parti Yozgat Milletvekili Yusuf Başer, CHP İzmir milletvekilleri Erdal Aksünger, Rıza Tümer, CHP İstanbul Milletvekili Osman Korutürk, CHP Tekirdağ Milletvekili Emre Köprülü, MHP Kahramanmaraş Milletvekili Mesut Dedeoğlu.” 

(Haber7)