Geçtiğimiz günlerde YTÜ Biyomühendislik Bölüm Başkanı Prof. Dr. Mehmet Burçin Pişkin, bölümün öğrenci temsilcisi Manolya Gezgin'i yanına çağırarak sosyal medya paylaşımında Emek Partisi'nin bayrağı gözüktüğü gerekçesiyle istifa etmesini istemiş ve 'öğrenciliğin yanar' gibi ifadelerle tehdit etmişti.

Demokratik yollarla yapılan seçimlerle öğrenci temsilcisi olduğunu ve öğrenci temsilciliği adaylık sürecinde yapılan soruşturmalarda bir problem çıkmadığını hatırlatan Gezgin ise istifa etmeyeceğini söylemiş ve arkadaşları ile yapılan antidemokratik uygulamanın karşısında bölüm başkanına itirazda bulunmuşlardı.

AKP Gençlik Kolları’nın iftar yemeği verdiğini ve ülkü ocaklarından bir grup öğrencinin YTÜ Rektörü Tamer Yılmaz ile fotoğraflarının bulunduğunu belirten öğrenciler duruma tepki göstermişti.

Gezgin’e atılan bir e-posta ile YTÜ Kimya ve Metalurji Fakültesi dekanı Osman Sağdıç tarafından “sosyal medya üzerinden siyasi içerikli paylaşımlarda bulunması ve siyasi ortamlarda bulunması nedeniyle bölüm temsilciliği görevinden alınması uygun görülmüştür” gerekçesi sunularak görevden alındığı ortaya çıktı.

Kaynak: Evrensel