Van İl Seçim Kurulu güncel sandık listelerini henüz HDP’ye vermedi. HDP İl ve İlçe örgütlerinin yaptığı başvurulara rağmen İl Seçim Kurulu’nun güncel sandık listelerini alamadı.

HDP Van İl yöneticisi Necmi Kalçık, İl Seçim Kurulu'nun sürekli olarak kendilerini oyaladığını ve sandık listelerini vermekten kaçındığını belirterek, kamuoyunu duyarlı olmaya çağırdı.

HDP Van İl yöneticisi Necmi Kalçık, “Yüksek Seçim Kurulu, sandık birleştirme ve sandık taşımadan dolayı güncel sandık listelerinin tamamlanmadığını söyleyerek henüz ilçe örgütlerimize dağıtmamış ve taleplerimize de herhangi bir yanıt verilmemiştir. Yapılan bu muamele bir manipülasyondur ve seçimlerde yapılacak hilenin ön hazırlığıdır. Bizler bunun takipçisi olacağız. Bunun önüne geçecek güçte ve yetkinlikteyiz. Bütün il ve ilçe yöneticilerimiz birer hukukçu gibi bu konuda eğitim almıştır.” dedi.

Seçimlerde Van’da 2019 sandığın kurulacağını kaydeden Kalçık, “Hiç şüphesiz biz her kesimin hakkını koruyarak hiçbir hilenin yapılmasına izin vermeyeceğiz. Bu konuda bütün partilere yardımcı olacağız. Kimsenin hakkı yenilmemesi için çalışacağız. Bütün halkımız birer sandık müşahidimizdir. Yapılan hileler olursa HDP kriz masalarına bilgi vermeliler. Kriz masamızda yüze yakın avukat ve Avrupa'dan gelen heyetler bulunuyor, özgür basını bu konuda duyarlı olmalıdır.” diye konuştu. (Evrensel)