Yüksek Seçim Kurulu (YSK), Dersim’de kanun hükmünde kararname (KHK) ile ihraç edildikleri gerekçesiyle seçilmiş 4 meclis üyesinin ve 2 muhtarın mazbatasını iptal etti.

Tunceli Valiliği, YSK’ya gönderdiği yazıda, KHK ile görevinden ihraç edilen, 31 Mart seçimlerinde belediye meclis üyesi ile muhtar olarak seçilen 6 kişiye verilen mazbatanın geçerliliğini sormuştu.

YSK’nin kanun hükmünde kararname (KHK) ile kamu görevinden ihraç edilmiş olanların seçilememe kararının ardından Dersim’de savunmaları istenen 4 meclis üyesi ve 2 muhtarın mazbataları geri alındı.

Tunceli Valiliği, Yüksek Seçim Kurulu’na (YSK) gönderdiği yazıda, kanun hükmünde kararname (KHK) ile görevinden ihraç edilen, 31 Mart seçimlerinde belediye meclis üyesi ile muhtar olarak seçilen 6 kişiye verilen mazbatanın geçerliliğini sormuş, tanınan sürede meclis üyelerinden savunmaları istenmişti.

Valiliğin uyarısı üzerine İlçe Seçim Kurulu tarafından savunmaları istenen KHK’li meclis üyelerinin mazbataları geri istendi. KHK’yle ihraç edilen, ancak Dersim’de girdikleri belediye meclisi üyeliğini HDP listesinden kazanan, Hıdır Demir, Özcan Ateş, Metin Kılıç ve TKP’li Candan Badem’in mazbataları iptal edildi. Mazbataları iptal edilen muhtarların isimleri ise Turgay Bilge ve Hakkı Suvan.

Dersim’de 31 Mart yerel seçimlerinde TKP adayı Fatih Mehmet Maçoğlu %32,77 oyla belediye başkanı seçilmişti.

Kaynak: Evrensel