YPG Basın Merkezi Rakka ile Kobani ve Cizire kantonları arasındaki bölgede süren çatışmalara ilişkin bilgi verdi, Rakka-Sırrîn bağının kesildiğini duyurdu

Suriye’nin kuzeyinde pek çok noktada IŞİD ile YPG/YPJ güçleri arasında çatışmalar devam ederken, YPG IŞİD’in merkez üssü Rakka ile Kobani’nin güneybatısındaki stratejik Sırrîn arasındaki yolun denetimini ele geçirdi.

YPG Basın Merkezi’nin açıklamasında 5 Temmuz itibariyle Kobani’nin güneydoğusunda IŞİD’in işgali altındaki alanlarda yeni bir operasyona başladığı hatırlatıldı ve operasyon kapsamında Rakka-Sırrîn yolundaki Mazaretên’de denetim sağlandı. Açıklamada bu alandaki çatışmalarda kaç çete üyesinin öldürüldüğünün tespit edilemediği belirtildi.

RAKKA’DAN KANTON YOLLARINA ÇATIŞMALAR SÜRÜYOR       

Cizire ve Kobani kantonlarını birleştiren Komutan Rubar Qamişlo Hamlesi’nin 61. gününde Ayn İsa kasabası yakınlarında çatışmaların devam ettiği bilgisini de veren YPG Basın Merkezi, Tel Abyad-Rakka yolunda hareket halindeki bir çete grubunun etkili bir biçimde vurulduğunu açıkladı.

Açıklamada Rakka’dan gelerek Cizire bölgesine giren yol üzerinde de bir saldırı düzenlendiğini kaydeden Basın Merkezi, Alya, Salihiyê Edwan ve Rehaniye Beggara köylerinde yoğunlaşan çatışmalarda 4 IŞİD’linin öldürüldüğünü, 2 YPG savaşçısının da yaşamını yitirdiğini duyurdu.

IŞİD güçlerinin Hasekê kent merkezine yönelik düzenlediği saldırıların sürdüğü ifade edilen açıklamada kentin güneyindeki Pira Spî mıntıkasının çetelerden temizlendiği, Til Hemis’in güneydoğusundaki Xessan kavşağında da çatışmaların sürdüğü belirtildi. (Sendika.Org)